Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Verseny

Szerelmes Shakespeare - idei spot-versenyünk

„Szerelmes Shakespeare” címmel 15 - 25 éves fiataloknak indít versenyt a Nemzeti Színház. 
Decemberben mutatjuk be a Vihar című előadást, mely Shakespeare utolsó műve. A teátrum repertoárján évek óta nagy sikerrel fut Shakespeare két másik darabja, a Szentivánéji álom, és az Othello, melyeknek - a Viharhoz hasonlóan - központi témája a szerelem.

Készíts önállóan vagy párban egy flashmob szerű telefonos videót bárhol, ahol mások előtt népszerűsíteni tudod Shakespeare-t! Felmehetsz a Várba, vagy ki a Hősök terére, de akár szavalhatsz a 7-es buszon vagy egy folyó partján, a fantáziádra bízzuk! Hogy mely Shakespeare idézetet választod, tetszőleges!

 

Az elkészült videókat, melyek maximum 1 percesek lehetnek, a Nemzeti Színház Instagram oldalára a beérkezések sorrendjében töltjük fel. A kreatív videókat háromtagú zsűri - Szász Júlia színművész hallgató, valamint Farkas Dénes és Rácz József színművészek - értékelik.

 

A játék 2019. október 1. és december 1. között zajlik.
Eredményhirdetés: 2019. december 10-én!
A díjkiosztóra a Vihar premierén, 2019. december 20-án a Nemzeti Színház Nagyszínpadán kerül sor!
A közönség is szavazhat kedvencére, a saját névvel ellátott videókat és a közönség szavazatait a vihar@nemzetiszinhaz.hu email címre várjuk!

Nyeremények:

A közönségdíjas és a 3. helyezett nyereménye két tiszteletjegy a Vihar december 20-i premierjére, és egy-egy darab Shakespeare ismert szövegeit tartalmazó powerbank.

A 2. helyezett nyereménye két tiszteletjegy a Vihar december 20-i premierjére és egy Shakespeare mondatot tartalmazó powerbank, valamint exkluzív kulisszajárás a Vihar egyik szereplőjével.

Az 1. helyezett nyereménye: két repülőjegy Londonba és két színházjegy a Globe Színházba! A nyertesek útiköltségét a Nemzeti Színház fedezi!  

 

 

Ahhoz, hogy a díjak közül bármelyik is a Tiéd legyen, nem kell mást tenned, csak annyit, hogy:

  1. Válassz egy szövegrészletet Shakespeare-től!
  2. Készíts egy ütős videót a mobiloddal külső helyszínen, mások előtt!
  3. Az elkészült videót küldd el a vihar@nemzetiszinhaz.hu e-mail címre!
  4. Ide kattintva töltsd le a "Hozzájáruló  nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez" című dokumentumot, és a pályaművel együtt, kitöltve juttasd el hozzánk a fenti e-mail címen.

 

Jó játékot kívánunk!

 

 

 

(2019. október 01.)