Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Magyar Örökség Díjat kapott Vidnyánszky Attila

Szombaton Magyar Örökség Díjakat adnak át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) dísztermében, az elismeréssel ezúttal is hét kiemelkedő személyiség és intézmény tevékenységét díjazzák. 

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója színházteremtő tevékenységét jutalmazták a díjjal. A kratótium díjra érdemesnek ítélte Snétberger Ferenc gitárművészetét és zenei tehetséggondozó munkásságát, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség folytonos küzdelmét és a magyarság megtartásáért vállalt küldetését, Eötvös Loránd világhírű fizikus-geofizikusnak a magyar tudományt és oktatást példamutatóan szolgáló életművét, Féja Géza írói és szociográfiai munkásságát.

Magyar Örökség Díj azon magyar személyeknek, intézményeknek és csoportoknak adható, akik és amelyek tevékenységükkel hozzájárulnak a magyar kultúra, gazdaság, sport és tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. A kuratórium kitüntetésben részesítette a 150 éve eredményesen dolgozó, és a leányképzésben első Veres Pálné Gimnáziumot, valamit a Fiumei úti Nemzeti Sírkertet is. 

(2019. szeptember 22.)