Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Szondi négy apródja nyerte színháztörténeti vetélkedőnket

A Nemzeti Színház történetét feldolgozó színháztörténeti vetélkedőnk immár negyedik éve zajlik. Idén a verseny középpontjában Arany János és Madách Imre munkássága állt. 151 középiskolás csapat nevezett, kétharmaduk végig kitartva vette az akadályokat. A legjobb hat csapat a döntőt a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán vívta meg, természetesen Arany, Madách és a Nemzeti történetéből készült feladatokat kellett megoldaniuk.

A győztes csapat és a zsűri

A döntösök a Gödöllőről (Török Ignác Gimnázium), Szombathelyről (Nagy Lajos Gimnázium), Siófokról (Perczel Mór Gimnázium), Püspökladányból (BSZC Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), Veszprémből (Padányi Katolikus Iskola) valamint Kiskunhalasról (Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium és Kollégium) érkeztek.

A győztes a veszprémi Szondi négy apródja nevű csapat lett. Ők ötödik legjobbként jutottak a döntőbe, de komoly hajrával mindenkit megelőztek. Gratulálunk a csapatnak: Czaun Eszter, Szűcs Boglárka, Orbán Laura, Oszvald Balázs, és felkészítő tanáruknak Bradits-Stummer Mártának - és, természetesen, minden résztvevőnek!

 

 

(2018. június 08.)