Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Könnyű neked, Szarvas Józsi…

Születésnap, könyvbemutató

Könnyű neked, Szarvas Józsi…, ezzel a címel jelent meg Szarvas József és Bérczes László kötete a Magvető, Tények és tanúk sorozatában.  A könyv megjelenését a színművész 60. születsnapjára időzítették. Kollégáink a viszáki rendezvényen jártak.

Jóska a Kisvárdán készült születésnapi tortával (fotó: Kisteleki Ibolya)

„… a kortársaknak, bármely műfajból jöjjenek is, keresniük kell egymást. S az így létrejövő személyes kötődések, barátságok egyszerre vannak ösztönző hatással a művészek teljesítményére, és arra a helyi közösségre, mely a művészeket befogadja” – nyilatkozta  a Szcenárium szerkesztőinek négy évvel ezelőtt Szarvas Jóska a Tündérkert-programról és a Viszákon saját költségén felépített Kaszás Attila pajtaszínházról, ahol idén június 9-én hatvanadik születésnapját ünnepeltük. Pórszombaton Kovács Gyulával, a mozgalom elindítójával őshonos alma- és körtefáit csodálhattuk meg. A Tárt kert közösség csoportos tárlatáról, valamint Lévai Ádám grafikusművész egyéni kiállításáról Atlasz Gábor festőművész személyes hangú méltatását hallhattuk.

A Dresch Vonós Quartet koncertje a viszáki Kaszás Attila pajtaszínházban (fotó: Kovács Katalin)

 

A Dresch Vonós Quartet koncertje ezzel a felállással (Dresch Mihály, Csoóri Sándor „Sündi”, Brasnyó Antal és Bognár András) az autentikus magyar népzene átütő erejét bizonyította. A rendezvény csúcseseménye pedig Szarvas József életrajzi kötetének a bemutatója volt, amelyből a Szcenárium 2018. februári számának illetve a Nemzeti Magazin olvasói már a megjelenés előtt több részletet is olvashattak. Köszönjük! Jóskának pedig ezúton is kívánunk sok boldogságot és szakmai sikereket!

 

Jóska könyvének társszerzőjével, Bérczes Lászlóval (fotó: Kovács Katalin)
...és végül, a "termék" - ahogy Szarvas Jóska nevezi :)

 

A Szcenárium IV. évfolyamának 2. száma, benne részlet a könyvből, "Nem adom fel!"

 

 

- szász

 

 

 

(2018. június 12.)