Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Nagy- Kálózy Eszter Jószolgálati Nagykövet

Ajándékot viszünk december 18-án a budapesti I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikára

Immár második alkalommal vállal karácsony előtt jótékonysági fellépést a Nemzeti Színház az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. Idén Tompos Kátya, Nagy- Kálózy Eszter és Rubold Ödön illetve Cserhalmi György színészosztálya visz meglepetést december 18-án a beteg gyerekeknek.

A Nemzeti Színház ismét adventi ajándékot visz december 18-án a budapesti I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikára. Tavaly az Éden földön előadásból láthattak részleteket az ünnepeket kényszerűen a kórházban töltő kis betegek és a sokszor heroikus munkát végző kórházi dolgozók.

 

Az öröm, amit e vendégszereplés érzékelhetően kiváltott nézőkből és előadókból egyaránt, arra indította a két intézmény munkatársait, hogy idén is szervezzenek hasonló eseményt. Az ősz folyamán Dr. Szabó Attila, a Klinika igazgatója felkérte Nagy-Kálózy Esztert, hogy vállalja el náluk a Jószolgálati Nagykövet feladatát, amit a Nemzeti Színház színművésznője készségesen el is fogadott. Ő az adventi műsorban egy karácsonyi mesét fog olvasni a gyermekeknek, a színház másik jeles tagja, Tompos Kátya énekét követően. Majd Rubold Ödön, a Nemzeti színművésze rendezésében egy hagyományos pásztorjátékot ad elő a Kaposvári Egyetem Művészeti Karáról Cserhalmi György színészosztálya.

A 178 éves Klinika és a 180 éves Nemzeti Színház együttműködésének a tervek szerint folytatása lesz az elkövetkezőkben.

(2017. december 14.)