Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Jótékonysági fellépés az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán

Nagy-Kálózy Eszter Jószolgálati Nagykövet

Immár második alkalommal látogattunk el karácsony előtt az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikára.  Az idei jótékonysági fellépésen Tompos Kátya, Nagy-Kálózy Eszter és Rubold Ödön illetve Cserhalmi György színészosztálya vitt meglepetést december 18-án a beteg gyerekeknek.

Nagy-Kálózy Eszter

Tavaly az Éden földön előadásból láthattak részleteket, az ünnepeket kényszerűen a kórházban töltő kis betegek és a sokszor heroikus munkát végző kórházi dolgozók. Az öröm, amit e vendégszereplés érzékelhetően kiváltott nézőkből és előadókból egyaránt, arra indította a két intézmény munkatársait, hogy idén is megszervezzék az eseményt.

Tompos Kátya

Az ősz folyamán Dr. Szabó Attila, a Klinika igazgatója felkérte Nagy-Kálózy Esztert, hogy vállalja el náluk a Jószolgálati Nagykövet feladatát, amit a Nemzeti Színház színművésze készségesen el is fogadott. Ő az adventi műsorban egy karácsonyi mesét olvasott a gyermekeknek, a színház másik jeles tagja, Tompos Kátya énekét követően. Majd Rubold Ödön, a Nemzeti színművésze rendezésében egy hagyományos pásztorjátékot adott elő a Kaposvári Egyetem Művészeti Karáról Cserhalmi György színészosztálya.

Cserhalmi György színészosztálya - Továbi képek Máté Tóth Annától a galériában

A 175 éves Klinika és a 180 éves Nemzeti Színház együttműködésének a tervek szerint folytatása lesz az elkövetkezőkben is.

 

Ön is segíthet a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány számlaszámán!
"Egy kicsit a Kicsiknek!"
Bankszámlaszám: 10100792-04119200-01003009
Adó 1% esetén: 18222432-1-42

(2017. december 19.)