Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Karácsonyfa - Életfa

Kő Boldizsár álmodta meg a Nemzeti Színház karácsonyfáját

A mese-terek ismert művészét, Kő Boldizsárt kértük meg, hogy készítse el a Nemzeti karácsonyfáját, amely minden év karácsonyán dísze lehet színházunknak. Kő Boldizsár munkáit sokan ismerik, sőt használják, hiszen mese-terei valójában sikeres játszóterek. 

Abban az időszakban fordultam a játszóterek felé, mikor én is naponta vittem a gyerekeimet ilyen helyekre. 1999-ben Balla Gábor barátommal álmodtuk meg az első meseteret (a Zöld Pétert a Millenárison), egy olyan helyet, ami tulajdonképpen egy szabadtéri kiállítótér művészi szobrokkal, amire felmászhatnak a gyerekek. Ezek a játszóterek térbeli mesekönyvek, ez egy tökéletes műfaj ahhoz, hogy a művészet kikerüljön a kiállítótermekből, és minél több emberhez eljusson. Misszió számomra, hogy a játékok, amellett hogy élvezetesek legyenek mind a gyerekek, mind a felnőttek számára, olyan környezetet teremtsenek, amely valamennyire ízlésformáló szereppel is bír, és olyan szimbólumok jelenjenek meg, amelyek a lélekre is hatnak - mesélte a sajtónak a grafikus, aki örömmel fogadta a felkérésünket.

A színházunk számára megálmodott (szétszedhető és összeállítható) karácsonyfa - életfa alkatrészei 2017. december 9-én érkeztek meg. Az alábbi fotókon láthatják, hogyan kelt életre új karácsonyfánk az év első Adveni Kölyöknapjára.

 

 

 

 

 

 

Kö Boldizsár adatlap:
Születés: 1969. április 29. Budapest
Diploma: 1998, Magyar Képzőművészeti Főiskola, képgrafika-vizuális nevelés tanári szak
Mesterei: König Róbert, Pásztor Gábor

Tagságai:
Magyar Grafikusművészek Szövetsége
Magyar Rézkarcolóművészek és Litográfusok Szövetsége 
Magyar Illusztrátorok Társasága 
Tölgy Egyesület 
Altamira Csoport 
MAOE 
Villa Negra Alkotó Csoport 

 

(2017. december 09.)