Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Adventi Kölyöknapok 2017-ben

Advent ünnepi vasárnapjain 10 órára várjuk vendégeinket. Kérjük, érkezzenek pontosan, hogy 10:15-kor együtt gyujthassuk meg az adventi gyertyát. A kézművesfoglalkozásokon most csodaszép ünnepi díszeket készíthetnek kicsik és nagyok. Minden vasárnap más-más programmal hangolódunk az Ünnepre. 

A programok ingyenesek, saját nyomtatású jeggyel vagy regisztrációval látogathatóak.  Jegy nyomtatásához kattintson a kiválasztott Kölyöknap dátumára! 
A nyomtatáshoz illetve a regisztrációhoz a lap alján is adunk segítséget. 

 

 

 

10:45 Nagyszínpad

Békéscsabai Napsugár Bábszínház: Napkeletre nézzetek!

Betlehemes játék

„Napkeletre nézzetek
Tépett lelkű emberek
Akit várva vártatok
Fönn a csillag, fönn ragyog.”

Angyalok, pásztorok és más természetes anyagból készült szereplők karácsonyi énekeket zengenek, tréfás párbeszédekben évődnek, úgy nyitják meg szemünket a látásra, fülünket a hallásra és hívnak bennünket, hogy ebben a nagy harsányságban, lármában meghalljuk karácsony igazi örömüzenetét.

Induljunk el mi is a Csillag irányába, és tiszta lélekkel érkezzünk meg a jászolbölcsőhöz, a boldog gyermekkori emlékekhez.

 

12:00 Nagyszínpad

Kákics Együttes: Zenés karácsonyi műsor

 

MINDEN HELY ELKELT, DE
Természetesen a kézműves foglalkozásokon szívesen látjuk és mindig akadnak olyanok, akik a sikeres regisztrációjuk ellenére, valamiért nem tudnak eljönni az előadásokra. Próba, szerencse.


A programok ingyenesek, saját nyomtatású jeggyel vagy regisztrációval látogathatóak. Amennyiben saját nyomtatású jegyet szeretne az alábbi linkekre kell kattintani:

December 17,

Ha esetleg nem tud nyomtatni, regisztrálni a kolyoknap@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen lehet, az alábbi linkekre kattintva. Ne feledjék a levélben megírni azt sem, hogy hányan érkeznek a programra.

Regisztrálok december 17-re

 

A koncert ideje alatt a kézművesasztaloknál is alkothatnak a gyermekek, egészen 13 óráig.

Az adventi koszorút a Tuli Virág családivállalkozás támogatásként adja a Színháznak. http://tulivirag.hu/

 

 

Korábbiak:

December 3. 
10:45–11:30 Nagyszínpad

Majorka Színház - Karácsony a világ körül - zenével tarkított mesefolyam
Nagy divattá vált manapság idegenbe utazgatni karácsonykor. Mi azonban nem ezért döntöttünk úgy, hogy távoli tájak bebarangolására csábítjuk nézőinket az adventben. Karácsonyi történeteket, legendákat olvasva arra jutottunk, hogy ilyenkor az emberek szíve első sorban örömre vágyik, de csak annak jut, akié tiszta. Olyan mesék közül választhatnak a gyermekek játkos módon, amelyekben a jókedv, a bolondozás is jól megfér a szeretet győzelmét hirdető eszmei mondanivalóval. Bejárjuk Írországot és Mexikót, hogy aztán egy olyan környezetben találkozzunk az úton lévő szent családdal, amilyenben mi magunk is élünk.

11:45 Első emeleti előcsarnok
Kis karácsony - nagy karácsony - a Kolompos Együttes ünnepváró koncertje
 
December 10.

10:45-11:30 Nagyszínpad

Zirano Színház: Karácsonyi csillag című ünnepi előadása

Bábokkal, zenével, énekekkel fűszerezett élő játékkal elevenedik meg a betlehemi történet.
Angyali szózat hallik, minden ragyogni látszik. Kiolthatatlan fény érkezik a világba, amely fölött semmilyen ördögi szándék nem arathat győzelmet. A Magamura Alkotóműhely és a Ziránó Színház közös előadása.

11:45 Első emeleti előcsarnok

Adventi éneklés az Áldás Együttessel
A koncert ideje alatt a kézművesasztaloknál is alkothatnak a gyermekek, egészen 13 óráig.

 

 

 

(2017. november 28.)