Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Tehetség Határok Nélkül 2017

Gyermekvédelmi gálaműsor.

A Tehetség Határok Nélkül gála a Varázscsepp Országos Tehetségkutató Versenyből nőtte ki magát. Az első versenyt 2011-ben rendezték a gyermekvédelmi alap- és szakellátásban nevelkedő gyermekek, illetve utógondozásban nevelkedő fiatalok részére, Cseppsztár címmel. A következő évtől lett Varázscsepp a versengés neve és évről-évre több fiatalt mozgósított. Mára az anyaországi gyerekek mellett bemutatkozási lehetőséget kapnak erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai gyerekek, együttesek is.

Tehetség Határok Nélkül 2017- a fellépők a Nemzeti Színház színpadán  |  Fotó: Eöri Szabó Zsolt

A tehetségkutató célja ma is az, hogy minél több, társadalmilag hátrányos helyzetben élő gyermek számára nyisson új távlatot, kitörési lehetőséget, ösztönözze őket az önkifejezésre, a fejlődésre. A tapasztalat azt mutatja, hogy a közös fellépések, a siker megtapasztalása, minden másnál komolyabb motiváló erő számukra. Idén már több, mint négyszáz produkció került a válogatók elé.

Ezek a célok fontosak számunkra, a Nemzeti Színház felelősségének érzi a fiatalok felkarolását - mondta Vidnyánszky Attila 2016-ban, amikor a rendezvénysorozat gáláját befogadtuk. Sok ilyen programunk van, minden lehetőséget megragadunk, hogy vendégül láthassunk olyan fiatalokkat, akiknek segítség nélkül alig lenne esélyük, hogy színházi előadást lássanak, vagy akár csak a fővárosba eljuthassanak. 

A rendezvény fővédnöke Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Köszöntő beszédet mond Dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár. A gálán kiváló ifjú sportolókat is díjaztak, akik országos és EB helyezéseket értek el. Őket Gergely István a Budapesti Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke, kétszeres olimpiai bajnok vizilabdázó köszöntötte, aki maga is elkötelezettje a gyermekvédelemnek. 

A tavaly ilyenkor első ízben megrendezett gála után ismét színpadra léptek különböző előadóművészi – ének, tánc, hangszeres előadás, vers és próza – kategóriákban az idei Varázscsepp Országos Tehetségkutató Verseny döntőjének nyertesei, valamint a kárpát-medencei magyar közösségek tehetséges fiataljai.

(2017. június 07.)