Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Ádámok és Évák ünnepe - 2016/2017

A Nemzeti Színház ifjúsági programjainak kiemelkedő eseménye az ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEPE, a középiskolások számára meghirdetett játékunk. Az elmúlt két évadban a diákok nagy sikerrel játszották el – tanáraik és színházi mentoraik segítségével – a kisorsolt bibliai történeteket és Az ember tragédiája egy-egy színét. 

Az idei, 2016-2017-es évadban hajdani iskolajátékokban próbálhatják ki magukat.
Izgalmas kalandra invitáljuk a vállalkozó szellemű csapatokat: XVIII. századi diákelődeik víg-játékai kelhetnek új életre fantáziájuk, kreativitásuk nyomán. Szeretnénk, ha bebizonyítanák, hogy a magyar nyelvű színjátszás egyik ősforrása, az iskoladráma nem a régmúlt poros műemléke, ma is élő, lélegző színpadi anyag lehet, ha friss szellemmel, közvetlenséggel, mai diákhumorral nyúlnak hozzá.

A vállalkozó szellemű csapatok között színházunk Nyílt Napján, 2016. szeptember 24-én 15 órakor sorsoljuk ki, melyik iskola melyik darabbal foglalkozik majd.

Munkájuk eredményét a Magyar Kultúra napja alkalmából, 2017. január 27-én mutathatják majd be a Nemzeti Színház Nagyszínpadán.

Az immár országos mozgalommá vált ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK ÜNNEPE sorozatban ezt a témát még egyetlen színház sem dolgozta fel. Remélni szeretnénk, hogy a sikeres díszbemutató más városok színházainak is kedvet teremt ahhoz, hogy merítsen e gazdag kincsestárból.

 

A programot támogatja:

(2016. augusztus 29.)