Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Iskolai program

Hátrányos helyzetű diákok a Nemzeti Színházban

Bács-Kiskun Megye nyolc középiskolájának 560 diákja láthatta április 4-én, a Fekete ég - Molnár Ferenc: A fehér felhő című előadásunkat. A Nemzeti Színház fontos vállalása, hogy segítse az olyan fiatalokat, akik társadalmi összefogás nélkül talán soha, vagy csak nagyon ritkán juthatnának el egy fővárosi színházi előadásra. 

Az állami intézményfenntartó, a Volán és a Nemzeti Színház összefogásával immár harmadik alkalommal sikerült megadni ezt az esélyt a diákoknak. A Nemzeti Színház és a Volán szervezésében tizennégy busszal érkeztek a diákok Budapestre. A program a diákoknak ingyenes volt, a költségeket az összefogásban résztvevő partnerek állták.

Vidnyánszky Attila, a teátrum főigazgatója bevezetőjében felidézte a diákoknak a próba folyamatát, egyebek között azt is, hogy az előadás szereplőinek mennyi, saját családjukban végzett kutatómunka során összegyűjtött emléke épült be az iskolai tananyaghoz is kapcsolódó, az első világháborúban átélt megpróbáltatásokról szóló színdarabba. 

Művészeink számára is nagy élmény olyan diákoknak játszani, akik valószínűleg először járnak Budapesten színházban. Reméljük, hogy az élmény nem csak az iskolai munkát segíti, hanem a színház szeretetét is erősíti a fiatalokban. 

(2016. április 05.)