Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Jó lesz, ha ma így alszom?

Fehér Tibor dolgozik, de azért mindent még nem tehet meg

Fehér Tibor sérülése miatt néhány előadásunkat le kellet mondanunk, legutóbb a február 13-án 19.00 órára meghirdetett Szeszélyes nyarat. De Tibor gyógyul és dolgozik. Próbálja Csongort és - amiben csak lehet - játszik is. Közben gyógytornázik és kontroll vizsgálatokra jár. Gyógyulok, mondja, néha - egy-egy pillanatra - már el is felejtem a fájdalmat. 

Este a Szentivánéji álomban lép színpadra, ezért délután egy speciális próbát tartottak. A kollégákkal és Vidnyánszky Attila rendezői segítségével átnézték azokat a jeleneteket, amelyekben nagy, vagy a gerincoszlopot különleges fizikai terhelésnek kitevő mozdulatsorok vannak, helyettesítendő azokat valami mással, úgy, hogy az előadás se sérüljön.

 

Az a bizonyos mozdulat...

Tanulságos, hogy a húzódás egy ártatlan mozdulatnál következett be. Egy szimpla felálláskor, mondja Tibor. Ahogy kiegyenesedtem, éreztem, hogy baj van. Próbáltam tovább játszani, ahogy azt már írtátok, de egy idő után már nem tudtam mozogni. Pedig közvetlenül előtte egy hosszú lépcsőn a nyakamban hoztam fel Fátyol Kamillát, és egy csomó bőröndöt-táskát..., ezt a jelenetet sajnos most át kellett alakítanunk. 

Fátyol Kamilla, Fehér Tibor

 

Tulajdonképpen csak a Szeszélyes nyár, amit eredeti formájában nem tudunk játsszani. Az egykerekű biciklizéssel és a Dunai Csengével közös tissue-számunkkal még várni kell. 

Dunai Csengével a Szeszélyes nyár c. előadásban

 

De a lényeg, hogy nem lett nagyob baj. Az orvosom semmi extrát nem rendelt: gyógytorna, pihenés, izomlazító. Ez minden. És persze türelem. A gyógytorna gyakorlatokat próbák közben is csinálom. 

Az egyik gyakorlat. A lényege, hogy csak a karokkal szabad erőt kifejteni.

 

A délutáni próbán mindenki figyelmes és segítőkész. Az előadásban van is bőven mire figyelni. Hatalmas pofonok, esések, ugrások...

 

  

A partnerek: Horváth Lajos Ottó, Farkas Dénes, Mátyássy Bence, Fátyol Kamilla

  

 

Az első felvonás végén, ahogy mi nevezzük, a "nagy négyes" jelenetben a párok elalszanak. Jó lesz, ha ma így alszom? - halljuk Tibort a színpadról. - Nem tudok jobban lehajolni. Vagy esetleg így? - veszi fel Auguste Rodin híres szobrának pózát...

Tompos Kátyával és Fátyol Kamillával

 

Mindenki szerint jó lesz. Reméljük, a nézőknek is tetszeni fog, sőt azt is, hogy ebből az egészből semmit sem fognak észre venni. Fehér Tibornak pedig minden jót kívánunk, találkozunk a próbákon és a színpadon. Március 11-én pedig már az új bemutatón - Csongorként!

 

(eosz)

 

(2016. február 09.)