Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Farsangi Kölyöknap

2016. február 14-én, vasárnap

Nagy szeretettel hívjuk, várjuk a gyerekeket, szüleikkel Farsang búcsúztató Kölyöknapunkon, február 14-én, 10-13 óráig a Nemzeti Színházban.

A már ismert kézműves foglalkozásokon most farsangi álarcokat lehet készíteni. Ugyancsak az előcsarnokban tartunk jelmezpróbát, ahol nagy színészek ruháit próbálhatjátok fel, a büfé kínálatában pedig most lesz farsangi fánk is!

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Kormos István: Az égigérő fa c. népmese feldolgozását adja elő, aztán Bálint és bandája húzza a talpalávalót ahol Nagy Gabriella óvodapedagógus tanítja a táncokat kicsiknek és nagyoknak.

Figyelem!
A bábszínházi előadásra a korlátozott férőhely miatt érkezési sorrendben lehet beülni!

 

10.00-13.00 földszinti előcsarnok 
Kézműves foglalkozások, jelmezpróba.

11.00-11.45 Gobbi Hilda Színpad
Kormos István: Az égigérő fa
A szombathelyi Mesebolt Bábszínház előadása

 

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, ahol örökké virítanak a kertek, kacsalábon forognak a paloták és táltos malac röpköd a háztetők fölött, élt egyszer egy kiskondás meg egy királykisasszony. Egy fiú meg egy lány. Két mai fiatal a klasszikus mesei kalandok útján – táltos hátán repülve, égigérő fára mászva, három pár vasbocskort elkoptatva – indul el, hogy végül megtalálják egymást.  

Kormos István verses népmese-feldolgozásában az ismert történet találkozik a modern költészettel, ég a földdel, fenti világ a lenti világgal. Köztük pedig öröktől fogva ott áll az égigérő fa.

Dramaturg: Gimesi Dóra *Tervező: Boráros Szilárd * Rendező: Rumi László * Zenei szerkesztő: Horváth Károly * Szereplők: Kovács Bálint, Lehőcz Zsuzsa, Takács Dániel

Korosztály: 4 éves kortól


12.00-13.00 Gobbi Hilda Színpad
Farsangi mulatság Bálint és bandája zenéjére,
Nagy Gabriella tánc- és énektanításával

 

A programok ingyenesek, szeretettel várjuk a családokat!

Kormos István: Az égigérő fa
A szombathelyi Mesebolt Bábszínház előadása

 

(2016. február 04.)