Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Arany Medál Életműdíjban részesül Bánsági Ildikó

A Mészáros Márton fiatal kulturális újságíró alapította elismerésre az idei évben is több tízezren szavaztak az interneten.

Az előző évi díjazottak közül többek között Szabó Erika színművésznő, valamint Hámori Gabriella Jászai Mari-díjas színművésznő, Ferdinandy György József Attila-díjas író és Kelecsényi László Balázs Béla-díjas filmtörténész, író adja át az elismeréseket az idei közönségkedvenceknek:

- A legígéretesebb fiatal tehetségnek: Hartai Petra 23 éves színművésznőnek, a szombathelyi Weöres Sándor Színház tagjának

- Az év színésznőjének: Földes Eszter színművésznőnek
- Az év színészének: Gálffi László Kossuth-díjas színművésznek, az Örkény Színház tagjának
- Az év írójának: Száraz Miklós György József Attila-díjas szépírónak
- Az év filmrendezőjének: Fekete Ibolya Balázs Béla-díjas filmrendezőnek
- Az életműdíjban részesült: Bánsági Ildikó Kossuth- és Nemzet Művésze-díjjal elismert színművésznőnek, a Nemzeti Színház tagjának

Bánsági Ildikó és Blaskó Péter Márai Sándor egyfelvonásosában (Családi kérdés)
Fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

A műsor házigazdája Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. Fellép Munkácsy Eszter jazz-énekesnő, aki korábban a Montreux-i Jazz Fesztiválon is szerepelt. A díjátadás december 10-én lesz a Bethlen Téri Színházban (1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3).

 

 Az elismerés médiapartnerei (többek között): Népszava, Népszabadság, 168 óra, Premier művészeti magazin, Kláris irodalmi lap, Kulturpart, MizusCafé, Litera.hu, Szinhaz.hu, Mandiner.hu, a Szabó Magda Alapítvány.
 
 

(2015. december 07.)