Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

2015. november 5.

Vers a bajnoktól

2014-ben a Magyar Nyelv Napján, november 13-án rendezte meg először a Nemzeti Színház a Vers a bajnoktól estet. A most második alkalommal jelentkező eseményen, november 5-én ismét világhírű sportolók mondják majd el kedvenc verseiket a Nemzeti Színház Nagyszínpadán.

CSEH LÁSZLÓ, olimpiai ezüst érmes, többszörös világ és Európa bajnok úszó - Vörösmarty Mihály: Petike c. versét mondta 2014-ben

A rendezvény célja, hogy jelezzük: a sport és a költészet megfér  egymás mellett a sportolók életében. Sors Tamás például az edzések kilométerei alatt verset mond magában. Az idei eseményen jelen lesznek többek között: Szávay Ágnes teniszező, Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Gergely Gábor világ- és Európa- bajnok asztaliteniszező, Rátgéber László kosárlabda edző, Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, és Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó.

A tavalyi rendezvény próbája után a Nemzeti Színház sajtófala előtt a résztvevők

 

A sportolók mellett a Nemzeti Színház művészei, Olt Tamás, Bakos – Kiss Gábor és Tompos Kátya énekelnek majd. A műsort Seres Tamás rendezi.

 

(2015. október 16.)