Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Magyar Teátrum Díj - 2013

A díjat 2010-ben alapította a Magyar Teátrumi Táraság azzal a céllal, hogy a színházi háttér- és kiszolgáló szakmák nélkülözhetetlenségére irányítsa a figyelmet, erkölcsi és anyagi elismerést nyújtva a legjobbaknak, évadról-évadra.

Nády Arpád, Csasztvan Béla, Szolga István, Karl József, Bali Lajos, Rácpali István


Az idén Szolga István,a Szabad Tér Színház műszaki igazgatója; Karl József, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház főügyelője; Bali Lajos, a Pécsi Nemzeti Színház díszletgyártó műhelyvezetője; Nády Árpád,a Győri Nemzeti Színház fővilágosítója és Rácpali István, a Nemzeti Színház színpadtechnikai főügyelője nyerte el a díjat. A nemzetiségi különdíjat Csasztvan Béla, a szarvasi Cervinus Teatrum színpadmestere kapta.

A Magyar Teátrum Díjat a zsűri döntése alapján bármely színházi háttérszakma művelője elnyerheti, aki munkájával, személyiségével, a magyar színházművészet iránti odaadásával rászolgál erre. A jelöléshez legalább két, állami díjjal (Kossuth- vagy Jászai-díjjal, kiváló vagy érdemes művészi címmel) elismert színművész javaslata valamint a Magyar Teátrumi Társaság egyik színházigazgatójának együttes javaslata szükséges.

További részletek a Jókai Színház honlapján

Fotó: Ignácz Bence / A-team


(2013. december 19.)