Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Adventi hétvégék

A negyedik vasárnapot Sebestyén Márta és barátai, Andrejszki Judit (csemballó), Szabó Zoltán (duda) tették igazán különlegessé, karácsonyi koncertjükkel, továbbá a Pannonia Sacra Általános Iskola fantasztikus gyermekkórusa, valamint a Budajenőről érkezett betlehemesek.

Budajenő hagyományőrzői mellett Szentegyházasfalva, Derecske és nógrádi betlehemesek szórakoztatták a Nemzeti felnőtt és gyermek közönségét, a Mesezsebben Farkas Tünde valamint Csernik Szende székely mesemondó és az ő Lábita Színháza, a békéscsabai Napsugár Bábszínház, továbbá színházunk művészei: Tenki Réka, Fehér Tibor, Martinovics Dorina, Mátyássy Bence, Kristán Attila és Tóth Auguszta meséltek hatalmas odaadással, nemegyszer bevonva a hallgatóságot a mese fonalának gombolyításába.

Színpadjainkon tiszteletét tette Hetvenkedő János és a palacsintasütős Vitéz László; előbbi híresség a Magyar Népmese Színház, utóbbi pedig Pályi János bábművész jóvoltából. Még bábtáncoltató betlehemest is láthattunk, a Bábakalács Bábszínház előadásában.

A négy hét alatt több ezer karácsonyfadísz és ajándék is készült és számos, színvonalas gyermekkönyv is kerülhet a Karácsonyfák alá, köszönet érte a köszönet érte a Hagyományok Háza és a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusainak, kézműves oktatóinak, kézműves mestereinek valamint Litea könyvesboltnak.

Összegzésül fogadják szeretettel a cikk mellékletében található képeket és Pfeffer István kollégám videóját (az oldal tetején).

 

eosz

(2013. december 22.)