Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Ismerje meg közelebbről…

Ismerje meg közelebbről…

...Nagy Zsoltot, aki a 2011/2012-es évadtól tagja a Nemzeti Színháznak. Agárdon él családjával, hobbija a kung-fu,  a box és a biciklizés. G.B. Shaw - Szent Johanna című művében mutatkozik be közönségünknek.

...Znamenák Istvánt, aki húsz év után Kaposvárról szerződött a Nemzeti Színházhoz, imád fotózni, és szabadidejében kisfiával lovagosdit játszik vidéki házában. A művészt láthatta már a Nemzeti Színház közönsége a Lear királyban, és a Három nővérben is, de hamarosan új szerepben is feltűnik majd a teátrum színpadán.

...Farkas Dénest, aki szabadidejében verseket, rap szövegeket ír, gitározik, vagy éppen PC játékokkal kapcsol ki. Imádja a jazzt és szenvedélye a szakmája. A Nemzeti Színház ifjú művésze szeptember óta a Vörösmarty Gimnázium diákjaival próbálja megosztani eddig megszerzett tapasztalatait.

...Szatory Dávidot, akit láthattunk már színpadon az Úri muriban, a Bánk bán juniorban, a Berzsián és Didekiben, és a Három nővérben. Az idei évad különösen fontos számára, hiszen megkapta első főszerepét: ő alakítja majd Ádámot Az ember tragédiájában. Horrorfilmekkel és thrillerekkel kapcsol ki, nem szereti, ha káosz van körülötte, és épp tanulja a függetlenséget.

...Fehér Tibortaki a Bánk bán juniorban mutatkozott be először a Nemzeti közönségének, szeptembertől már a társulat tagja. Tele van energiával, kertes házra, három gyerekre, film- és színházi szerepekre vágyik. Az idei évadban ő lesz a főszereplője a Jó estét nyár, jó estét szerelem című Fejes Endre darabnak.

...Radnay Csillát, akinek színház iránti vonzalma a Kőműves Kelemennel indult. Hisz a sorsban, szabadidejében klasszikusokat játszik pianínóján, főz, filmeket néz és olvas. Radnay Csilla szeptembertől a társulat tagjaként bizonyít a Nemzeti Színházban.

Szabó Kimmel Tamást, aki szabadidejében szívesen rajzol képregényeket. A színész általában nem tervez előre, úgy érzi, megtalálják majd azok a feladatok, amelyekben megmutathatja tudását.

Péterfy Borit, aki estéről – estére színésznőként, énekesnőként bizonyít a színpadon, és újabban dalszövegeket is ír zenekarának. Nyáron játékfilmet forgat, és fesztiválról – fesztiválra járva dúdolja majd, hogy labamba….
 
Mátyássy Bencét, aki dédnagyapja, Kacsoh Pongrácz dalait énekli a János vitézben, érdekli a kaszkadőr szakma, és a Nemzeti Színház mellett a HOPPart Társulatban kamatoztatja tehetségét.
 
Makranczi Zalánt, aki majdnem vízilabdázó lett, de a labda helyett végül a színházzal esett szerelembe. A Nemzeti Színházban egy ideje a Parkban ad randevút a közönségnek, májusban pedig Amalfi hercegnővel keveredik veszélyes románcba.
 
Bánfalvi Esztert, aki Amerikában tanult, dolgozott családsegítőként, pultozott kocsmában, most pedig a Nemzeti csapatát erősíti. Mint mondja, a jelennek él, és legyen bárhol, számára az aktuális feladat a fontos, és mindig abban szeretne maximumot nyújtani, amit épp csinál.
 
Tompos Kátyát, akinek vágya, hogy egyszer oroszul játszhasson a színpadon, akadjon egy kis szabadideje a barátaira és a szeretteire, és aki köszöni a sorsnak, hogy a Nemzeti színészeivel léphet fel estéről –estére.
 
Földi Ádámot, aki korábban földrajz szakon tanult, beutazta a fél világot, s csak később vetette meg a lábát a színház világában. Mátyássy Bencével nemrég megalakította a Háttérhorgász Szövetséget, a Nemzetiben mostanság az Amalfi hercegnőre és a Bánk bánra készül.
 
Nagy Marit, aki Kaposvárról indult, súgóból lett színész, és szabadidejében legszívesebben családja körében kapcsol ki. Titania szerepét otthon, a konyhaasztal mellett tanulta meg, és sokáig még magának se merte elmesélni, hogy a Nemzeti Színház társulatának tagja lett.
 
László Attilát, aki édesanyjának köszönhetően szeretett bele a színház különös világába, és Erdélyben megtalálta azt a tisztaságot, nyers erőt, amely számára példaértékű. Az ifjú színész mostanság két darabot próbál a Nemzetiben, az Amalfi hercegnőben és a Bánk bánban mutatkozik be nemsokára a közönségnek.
 
Orth Pétert, aki először polgári foglalkozást választott magának, és építőipari anyagmérnöknek készült, mert szülei példájából látta, hogy oly kiszámíthatatlan a színészi pálya, hogy nagy kockázatot vállal, ha erre az egy lapra teszi fel az életét. Később azonban, mivel a mérnökség egyáltalán nem vonzotta, nem tudott az eszére hallgatni, s inkább a színházban építgeti karrierjét mérnöki pontossággal. Annál is inkább, mert gyermekkora óta erre a pályára volt predesztinálva.
 
Murányi Tündét, aki fest, ír, és díszletet tervez színészi munkái, és családja mellett. A művésznő arra vágyik, hogy gangos házából végre kitelepíthesse virágait egy igazi kertbe, és olyan szerepekre, ahol kiadhatja a benne rejlő erőt és mélységet.
 
Mészáros Piroskát, aki rajongásig imádja a színházat, annak egyedisége és megismételhetetlensége miatt. Az ifjú színésznő azt tervezi, hogy nyáron végiggyalogol az El Camino zarándokúton, hogy próbára tegye fizikai és lelki teljesítőképességét.
 
Gerlits Rékát, aki Kaposvárott döntött úgy, hogy a színészet mellett teszi le a voksát. Ősz óta a Nemzeti színpadán bizonyít, szabadidejében táncol és fest - utóbbit újabban első saját lakásában, bútorain gyakorolja. Júniusban kolléganőjével, Mészáros Piroskával útra kel, és végiggyalogol az El Camino zarándokúton.
 
Rába Rolandot, aki a következő évadban két darabot is rendez a Nemzetiben, emellett az országot járva a fiatalok érdeklődését próbálja felkelteni a színház iránt.
 
Gergye Krisztiánt, aki tizenkilenc évesen talált rá arra az útra, amelyen tehetségével és kitartásával egyre messzebb jut: a TÁNCra. A Nemzeti színpadán koreográfusként és színészként létezik, de ő leginkább színpadi lénynek nevezi magát.
 
Stork Natasát, aki eredetileg képzőművésznek készült, később azonban kíváncsi lett a színház és a film világára, így inkább ezen az úton indult el. A fiatal színésznő júliusban Izidóraként mutatkozik be a Bánk bán juniorban.

(2011. szeptember 20.)