Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Mucsi Zoltáné a Kaszás Attila – díj

A Kaszás Attila-díjat 2008-ban alapította Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, és Szűcs Gábor, a Mozaik Művészegyesület elnöke. A díjat Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolására hozták létre, azzal a céllal, hogy a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésben részesüljenek.

A díjat a pályatársak szavazatai alapján egy magyarországi vagy határon túli magyar kőszínház színésze kaphatja meg, az, aki kiemelkedő művészi teljesítménye mellett a saját társulatán belül fontos közösségépítő szerepet is vállal.

A Kaszás Attila-díjat eddig Szarvas József, a Nemzeti Színház színművésze, valamint Nemes Levente és Mátray László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tagjai kapták meg a szakma döntése alapján.

Mucsi Zoltánt rengeteg filmben és színházi bemutatón láthatta a közönség. A művész két évtizeden át a szolnoki társulatban dolgozott, majd rövid szabadúszás és németországi szereplés után a Bárka Színházhoz szerződött.

A jótékonysági gálaest bevételét a Közhasznú Alapítvány Kaszás Attila Szellemi Hagyatékának Ápolásáért támogatására fordítják.


(2011. május 08.)