Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Faludy Györgyre emlékezünk - 100 éves lenne a költőóriás

Faludy György költőóriás többtucat kiemelkedő művével írta be magát a halhatatlan tollforgatók társaságába. Kollégái, barátai, tisztelői emlékeznek rá századik születésnapja alkalmából, szeptember 26-án a Nemzeti Színházban. A kétórás emlékestet Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója rendezi, és Szőcs Géza kulturális államtitkár úr nyitja meg. A fellépő művészeket Tóth Ágnes, a Faludy - szavalóversenyt rendező tabi Rudnay Gyula Középiskola irodalomtanára konferálja fel. A rendezvényen természetesen Faludy György özvegye, Faludy Fanny is tiszteletét teszi.

„Faludy György a Nemzeti Színházban ünnepelte a 95. születésnapját is. Nagyon jó hangulatú volt az este, nagyon jól érezte magát. Azt hiszem, Gyurka meghatódna, hogy a 100. születésnapját is a Nemzetiben ünnepli az ország. Talán fentről most is mosolyog ránk, és örül, hogy barátok, ismert színészek emlékeznek rá. Szerintem külön öröm számára, hogy az estet Alföldi Róbert rendezi, hiszen kedvelte őt, nagyon” – vélekedik Faludy György özvegye, Faludy Fanny.

Az est fellépői:

A tabi Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Rudnay Gyula Középiskolája és Szakiskolájában évente megrendezésre kerülő Faludy-szavalóverseny eddigi győztesei:

Birkás Kinga (Somogyi TISZK Baross Gábor Közép- és Szakiskola): Haláltánc – ballada

Szalai Julianna (Jaschik Álmos Művészeti Szakképző Iskola, Budapest): A sivatag

Tatai Gergő (Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Dráva Völgye Középiskolája, Barcs): József Attila temetése

Hobó, Deák Bill Gyula, Kubik Anna, Turek Miklós, Gerendás Péter, Lukács Sándor, Székhelyi József, Molnár Piroska, F.Dőry Magdolna, Farkasházy Tivadar, Galkó Balázs, Palya Bea, Kálloy Molnár Péter, Tihanyi László

Az estre jegyek vásárolhatók a színház pénztárában, az Andrássy úton található jegyirodában, a színház honlapján kezelési költség nélkül, ill. a www.jegy.hu oldalon.

Jegyárak: 1200 Ft- tól 4000 Ft-ig


Kedvezmények:

Nyugdíjas, diák, pedagógus: 10 % kedvezmény a jegyek árából.

20 fő fölötti csoportos vásárlás esetén plusz egy kísérőjegyet vásárolhatnak 200 Ft–ért.

Diák és nyugdíjas csoportoknak 20 fő fölött 25 % kedvezmény, plusz egy kísérőjegyet vásárolhatnak 200 Ft-ért (A kedvezmény a balkon és a karzat jegyeire érvényes abban az esetben, ha a csoport mindegyik tagja rendelkezik diák – vagy nyugdíjas igazolvánnyal.)


Az estet támogatja: NKA

(2010. augusztus 30.)