Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Prolog Csoport a Zikkurat Galériában

A negyedszázada Bukarestben alakult Prolog Csoport művészetét leginkább a természethez való áhítatos odafordulás jellemzi, amit Theodore Redlow kritikust idézve „ferences attitűdnek” nevezhetünk. Kiállítók: Horea Pastina, Christian Paraschiv, Mihai Sarbulescu, Matei Lazarescu, Paul Gherasim, Constantin Flondor Strainu



A Kavics Kör az ortodox katolikus egyház körül formálódott alkotócsoport, festő-, fafaragó-, fotó-, és szobrászművészből álló együttes.

„A kavics hosszú formálódás után nyeri el természetes, egyedi, tökéletes szépségét. Olyan művészi tárgy, melyet a természet alkot az elemek: a víz, a szél, a kősziklák, a hideg és a meleg közreműködésével. Nincs két egyforma kavics, színük, formájuk, anyaguk végtelen változatosságot mutat. Vannak olyan kavicsok is, amelyek kívülről jelentéktelennek tűnnek, de belül csillogó, csodaszép anyagot rejtenek. A kavics hatalmas sziklatömbök morzsaléka, mégis alázatos, csendes és elfér a tenyerünkben. A kavics évmilliók történetét, emlékét hordozza magában. A kavicsból rakott kör sosem lesz zárt, a kavicsokból nem lehet falat építeni.”

Kiállítók: Kacsoh Cecília, Mátyássy László, Korényi János, Marton atya, Körényi Mária, Oláh Noé, Oláh Melinda.



A kiállítás megtekinthető:

a színházi szezonban (június végéig): minden nap 14-18h

a nyári szünetben: szombaton és vasárnap 14-18h

(2010. június 10.)