Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Gyerekek ölelték körbe a Nemzeti Színházat

2010. május 8-án szombat délelőtt a Down Egyesület által meghirdetett "Mindenkinek becsengettek!" című program záróeseményének adott otthont a Nemzeti Színház. Az integrált oktatási program gálaműsorára három hónapon át készültek az esemény résztvevői, ép és fogyatékos gyerekek tanáraik segítségével hoztak létre valamilyen közös produktumot, amelyet a rendezvényen a Nemzeti Színház nagyszínpadán elő is adtak. Ez a nap olyan volt, mint egy nagy, vidám gyereknap. A gálaműsort Alföldi Róbert nyitotta meg, háziasszonya Zséda volt, de a gyerekek bokszleckéket is vehettek a nap folyamán Erdei Zsolttól. Volt játszóház, bohócok, arcfestés, és kézműves foglalkozás. A program tavaly Nyíregyházáról indult, és a Nemzeti Színházban most megtartott záróesemény is ékes bizonyítéka volt annak, hogy a gyerekek elfogadják a másságot, tudják kezelni, és igenis egymással közösen tudnak élni, amelyből mindenki tanul valamit. Valamit, amire ezek nélkül a találkozások nélkül sosem nyílna alkalmuk. A különleges „gyereknap” zárásaként mindenki kapott egy narancssárga lufit, amit a színház előtt egy csengőszóra egyszerre engedtek a magasba. A „becsengetés” után a gyerekek megfogták egymás kezét, majd Zséda és Madár vezetésével „körbeölelték” a Nemzeti Színházat, ezzel a gesztussal hívták fel a figyelmet az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságára a magyar oktatásban. A gyerekek rajzait a teátrum nézőterén állították ki, amelyet május 26-ig lehet megtekinteni.


A DOWN EGYESÜLET elnökének levele:

Kedves Alföldi Róbert és Tisztelt Társulat!

Egy fergeteges hangulatú rendezvényen vagyunk túl az Önök jóvoltából.

Köszönjük, hogy munkájukkal, lelkesedésükkel támogatták, segítették, hogy a „Mindenkinek becsengettek!” programunkat méltóképpen lezárhassuk. A programon résztvevő valamennyi vendégünk nevében mondhatjuk, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és nagyon örülünk ennek az együttműködésnek.

Mint a rendezvény szervezői is nagyon hálásak vagyunk Önöknek, a segítőkészségük és szakértelmük nagymértékben megkönnyítette munkánkat, és nagyon jó emlékeket vittünk innen magunkkal.

Köszönettel,

Kisari Károly,Elnök

DOWN EGYESÜLET www.downegyesület.hu


(2010. május 12.)