Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Gigor Attila felolvasószínházi estet rendez a Nemzetiben – VI. parancsolat: Ne paráználkodjál

Gigor Attila több rövidfilm után tavaly debütált a Filmszemlén első nagyjátékfilmjével, A nyomozóval.Fekete humorral átitatott krimijével mindjárthaza is vittötdíjat, köztük a legjobb zsánerfilm díját és a legjobb forgatókönyvért járó elismerést. A fiatal rendező másodszor „ruccan ki” a színház világába, és a hatodik parancsolat témakörét boncolgatja majd Garaczi László darabjával, Söptei Andrea, László Zsolt, Bánfalvi Eszter, Gerlits Réka, Martinovics Dorina, Mátyássy Bence, Makranczi Zalán és Földi Ádám társaságában.

A Nemzeti Színháznak nagyon fontos a hagyományok ápolása és a kortárs szerzőkkel való szoros együttműködés, ezért 2008-ban kiírta Tízparancsolatos drámaíró pályázatát. Tíz írót – Darvasi Lászlót, Esterházy Pétert, Garaczi Lászlót, Háy Jánost, Rakovszky Zsuzsát, Vinnai Andrást, Visky Andrást, Závada Pált, Bereményi Gézát és Lőrinczy Attilát – kért fel a teátrum, hogy a tíz parancsolatból írjanak drámát. Nyolc mű született, melyekből elsőként Garaczi László darabját láthatja a teátrum közönsége.


Figyelem! Játék! A felolvasószínházi eseményre jegyeket nyerhetnek, ha március 2-ig jól válaszolnak az alábbi kérdésre:

Melyik év volt a Biblia éve, amikor a Nemzeti Színház felkérte az írókat, hogy a Tízparancsolat alapján színpadi műveket írjanak?

  1. 2007
  2. 2008
  3. 2009

A válaszokat a jatek@nemzetiszinhaz.hu címre várjuk.

A játék lezárult!

A szerencsés nyertesek: Szera Pifkó, Dr. Németh Zsuzsanna, Darányi Judit, Zámbóné Szabó Mária, Mészáros Edit

Gratulálunk!


(2010. február 24.)