Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

A Comédie-Française vendégjátéka

Decemberben két napon keresztül vendégszerepel a Nemzetiben Franciaország első számú színháza, a Comédie-Française, melynek nemrégiben hivatalba lépett új vezetése a tavalyi év végén döntötte el, hogy egy nagy európai turnéra indul, mely során az Unióhoz legutóbb csatlakozott országok színházaiban lépnek fel.
 
A társulat két előadással érkezik Budapestre; egy klasszikus (Molière: Kényeskedők, rendező Dan Jemmett), illetve egy kortárs (Spiro Scimone: La festa, rendező: Galin Stojev) darabot mutatnak be egy-egy este keretében.
A Nemzeti Színház új célkitűzései között kitüntetett helyet foglal el a fiatalok „megszólítása” és rendszeres színházlátogatóvá nevelése. A kialakított jegyár-kedvezményeken túl fontosnak tartjuk őket tanáraikon keresztül is elérni, ezért a december 20-i estét teljes egészében a pedagógusoknak szentelnénk oly módon, hogy karácsonyi ajándékként az ország különböző pontjairól érkező tanároknak a Le Cheque Déjeuner Kft támogatásának köszönhetően jelképes árú, 100 Ft-os belépőt biztosítunk a Comédie-Française vendégjátékára a nézőtér teljes befogadóképességének erejéig.
 
Az előadás francia nyelven, magyar felirattal látható!

(2008. október 31.)