Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Nyílt nap, emlékest, kiállítás


Március 15., 10.00 – 14.00 ◊ Nagyszínpad
Vesztegzár a Grand Hotelben - nyílt próba Kukkantson be legújabb bemutatónk próbájára! Nézze meg a színészeket és a rendezőt munka közben! Szeretettel várjuk az érdeklődőket legújabb bemutatónk, a Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjáték próbáján. Rejtő Jenő regényéből Darvas Benedek zenéjével és Varró Dániel dalszövegeivel Hamvai Kornél írta meg a színpadi változatot. A bemutató április 6-án lesz, de a látogatók már most - színházunkban először - ízelítőt kaphatnak abból, hogyan is áll össze egy ilyen nagyszabású, a színpadtechnikát is látványosan használó produkció. Helyfoglalás érkezési sorrendben, nézőtérnyitás 10-től, beengedés igény illetve az érdeklődők száma szerint (a helyszínen dől el) 14 óráig.
Március 15 és 16., 11.00 – 17. 00 ◊ Háziszínpad – Kaszás Attila Terem
Kiállítás Ezen a hétvégén kiállítással emlékezünk Kaszás Attilára. Megidézzük film– és színházi szerepeit, interjúin keresztül megmutatjuk a művészt és az embert. Március 16-ától a Háziszínpad a Kaszás Attila Terem nevet viseli majd. Ebből az alkalomból a színház III. emeletén, a karzaton Krisztiáni Sándor Kaszás Attiláról készült bronz domborművét helyezzük el. A névadási ceremónia és a dombormű avatása zártkörű esemény, amelyről felvételt készítünk, és tervünk szerint már az avatás napján megtekinthető lesz honlapunkon. A kiállítás mindkét napon szabadon látogatható.
Március 15., 14.00 - 17.00 ◊ A színház területén
Csoportos vezetéses látogatás Friss információ, hogy a vezetéses látogatás minden időpontja megtelt. Így most már csak a helyszínen tudunk érdeklődőket fogadni, de csak abban az esetben, ha egy-egy csoportból hiányzik valaki. Megértésüket kérjük! (További információk a Részletek a nyílt napunkról című írásban.) (Maximális csoportlétszám 50 fő. Bejelentkezés: latogatas@nemzetiszinhaz.hu telefon: 476-6859)
Március 16., 19.00 ◊ Nagyszínpad
Kaszás Attila Emlékest - jótékonysági és díjátadó gála A Nagyszínpadon jótékonysági– és díjátadó gálaestet tartunk, amelynek teljes bevételét Kaszás Attila családjának ajánlja fel a színház. A Nemzeti Színház művészei mellett több neves művész elfogadta felkérésünket, így színpadra lép többek között Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Ákos, a Szarka testvérek a Ghymesből, Kern András, Pápai Erika, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Malek Andrea, Béres Ilona és még sokan mások.
  • Az emlékest részletes programja itt olvasható Jegyek válthatók 4500 Ft-9600 Ft-os áron. Nemzeti Színház Jegypénztár (Bajor Gizi park 1.) telefon: 476-6868; Nemzeti Színház Jegyiroda (Andrássy út 28.), telefon: 373-0963, 373-0964, 373-0995, 373-099; E-mail: szervezes@nemzetiszinhaz.hu Kaszás Attila-díj A gálaesten első alkalommal adják át a Kaszás Attila-díjat (A XII. kerület polgármestere, Pokorni Zoltán és a Mozaik Művészegyesület által, a Kaszás Attila Szellemi Hagyatékának Ápolásáért létrejött Közhasznú Alapítvány támogatásával alapított díjat), amelyet azok a magyar színművészek kaphatnak meg, akik a díjátadást megelőző évadban kiemelkedő teljesítményük mellett fontos, közösségépítő szerepet vállaltak társulatokon belül.
    PARKOLÁS
    Az elmúlt évhez hasonlóan, március 15-én ismét a Művészetek Palotájában lesz a központi állami ünnepség; emiatt a Nemzeti Színház területén és környékén a parkolás és közlekedés rendje megváltozik, amely érinti mind a nyílt napra, mind az esti előadásra érkező vendégeinket.
  • Kérjük olvassa el a változásokat, ide kattintva!
    -
    A gálaest kivételével a programok ingyenesek!

    (2008. március 12.)