Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Kaszás Attila alapítvány

- A célunk, Attila szellemi örökségét megőrizni, minél több emberhez eljuttatni. Öten dolgozunk az alapítványban: Dr. Fábián Zsolt, Dr. Takács Melinda, valamint Rudolf Péter, Stohl András és én. Sok mindenen törjük a fejünket. Miután mi barátok voltunk, sokat beszélgettünk, jól ismertük egymást, és éppen a barátságunk a példa rá, hogy sok mindenben egyet is értettünk. Tehát remélem, hogy céljainkkal Attila is egyetért. A terveink hosszú távra szólnak.

- Kaptatok már ismeretlenektől is támogatást?

- Nem, nem tudok róla, de hiszen még annyira nem is ismert az Alapítvány. Először meg kell mutatni magunkat. Kell néhány olyan fontos esemény, amitől világossá lesz mindenki számára, hogy létezünk, hogy mik a terveink. Valószínű, hogy közünk lesz tehetségek gondozásához, oktatáshoz, könyv- és zenekiadáshoz, tehát értékmentéshez és –teremtéshez, de még kell egy kis idő, hogy mindez kiforrhassa magát. Számunkra ez az elfoglaltság új, még sosem csináltunk ilyet. Remélem, hogy gyorsan beletanulunk.

- De máris tudunk beszélni két konkrét eseményről, amely az alapítvány nevéhez kötődik. Az elsőre az idén kerül sor, decemberben.
- Az első érték, ami hamarosan a boltokban lesz, az a meselemez, amelyet Attila kezdett el, de már nem tudott befejezni. Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Szarka Gyula, Ákos, Stohl András, Rátóti Zoltán, Samu és én, valamint ennek az egésznek a szellemi motorjaként Pápai Erika segítettük ennek a szépségnek a megjelenését, külön ajánlva Attila kisfiának. Azt remélem, hogy lesz folytatása. December 11-én, délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatón számolunk be a megjelenéséről, a Nemzeti Színházban.

- Célja-e az alapítványnak Attila családjának a támogatása?

- Igen, és ez teljesen természetes.

- Az adományjegy is létezik még?

- Igen, de a jegyekkel mostanában nem történik semmi. Azt is föl kellene éleszteni.

-Folytassuk a másik, már körvonalazódó alapítványi eseménnyel.

- Erre Attila születésnapján kerülne sor, tehát 2008. március 16-án. Az elképzelés szerint ezen a napon lenne elnevezve a Nemzeti Színház Háziszínpada Kaszás Attiláról. Krisztiáni Sándor szobrászművész keze alatt már készül a bejáratnál elhelyezendő dombormű is. A Nagyszínpadon pedig egy gálaestet rendezünk, ha úgy tetszik, egy jótékonysági gálát, a hazai zenei és színházi élet kiválóságainak közreműködésével. Azokat hívjuk meg, akik valamiképpen kötődtek a barátomhoz, vagy tudom, hogy Attila mennyire szerette őket.

- Sokan kérdezik, hogy van Ildikó, hogy van a család?

-Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy bármilyen információval szolgáljak. Természetesen, rendszeresen találkozom Ildikóékkal, mint a barátjuk, és szerencsére jól vannak.

- Mikorra várható a kistestvér?

- Megértésedet kérem! A legfontosabb minden családban a nyugalom, a béke - és természetesen - az egészség.

(eosz)

P.S.:
Ma, amikor a néhány napja készült interjút a honlapra szerkesztettem, egy új vendégkönyvi bejegyzést találtam. Olvasónk arról értesít mindenkit, hogy Luca megszületett. Isten éltesse sokáig, egészségben és békében!


***


KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY
KASZÁS ATTILA SZELLEMI HAGYATÉKÁNAK ÁPOLÁSÁÉRT

Az alapítvány számlaszáma: 11711003-20000741

(2007. december 05.)