Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Napi hírek

Végső búcsú Kaszás Attilától A Nemzeti Színház parkjában, a Hajóorrban tartott gyászszertartáson végső búcsút vettünk Kaszás Attilától. Tóth Tibor a Komáromi Jókai Színház igazgatója, Lukács Sándor színművész, Jordán Tamás a Nemzeti Színház főigazgatója, Rudolf Péter színművész, Szarvas József színművész búcsúzott el a pályatársak, barátok nevében is, szeretett kollégánktól. Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát megáldotta felejthetetlen barátunk hamvait, amelyet a szertartás után, a legszűkebb családi körben szórtak a Duna hullámaiba. Honlapunkon a gyászszertartáson elhangzott beszédek hangfelvételei is meghallgathatók teljes terjedelmükben.
  • Beszámoló a szertartásról.
  • Két Almásy Két Almásy, apa és lánya kiállítása látható április 16-tól a Nemzeti Színház első és harmadik emeletén, a büfé és a karzat szinten, a kortárs képzőművészeket bemutató sorozatunk keretében. (április 16.)
  • Április 12-től Interneten keresztül is váltható Adományjegy, amellyel Kaszás Attila családját támogathatja.
  • Versfesztivál Április 15-én rendeztük meg a 9. Versfesztivált a Költészet Napja tiszteletére. 2005-ben a Hajóorrban fújó szél elől menekülve, az idén tudatosan választottuk a Versfesztivál helyszínéül a Nemzeti oldalában épült amfiteátrumot, ahogy nevezzük Szabadtéri Színpadot.
  • Csendes beugrás Csendes László játssza április 12-én és 13-án, csütörtökön és pénteken este Teiresziasz szerepét az Oidipuszban. A Gárdonyi Géza Színház művésze számára nem teljesen új a szerep, hiszen korábban már anyaszínházában, Egerben is játszotta. A művész pillanatnyilag három előadásban látható Egerben. Ő Ugaranda kormányzója, azaz Sir Basil a Luxemburg grófjában, Gegucz Bálint a Tanulmány a nőkról című zenés színműben és Kránitz Valér tábornok, a Te rongyos élet című tragikomédiában. (április 10.)
  • Lear itthon, Lear Sepsiszentgyörgyön Két ország, két színház, egy rendező címmel kezdtük a beszámolókat annakidején, a Lear király próbáinak kezdetén. Mint tudják, Bocsárdi László vállalkozott arra, hogy a saját és a Nemzeti művészeivel is megrendezi Shakespeare drámáját. A próbákat a Duna Televízió kamerája is követte a közös munka kezdetétől, a két bemutatóig. A több hónapos munka eredményét Húsvét vasárnapján láthatják a DunaTV-n, 21.10 perctől. (További információk...)
  • Kaszás Attila búcsúztatása A Nemzeti Színház és a Vígszínház Igazgatósága közli, hogy Kaszás Attila színművész hamvasztás utáni búcsúztatása április 18-án, szerdán délután 4 órakor lesz a Nemzeti Színház parkjában. A Hajóorrba tervezett szertartáson pályatársak, barátok búcsúznak a Jászai Mari-díjas színművésztől, majd Várszegi Asztrik, püspök, pannonhalmi főapát megáldja felejthetetlen barátunk hamvait. A temetési szertartás a család kérésére szűk családi körben történik. Kérünk minden gyászolót, hogy akik virágot szeretnének hozni, mindössze 1 szállal érkezzenek, amelynek elhelyezésére délután 3 órától ¾ 4-ig van lehetőség a ravatalnál. (2007. április 4.)
  • Elmarad a Farsang holnapi (április 4.) előadása A Nemzeti Színház Igazgatósága közli, hogy az április 4-ére, szerdára meghirdetett Farsang c. előadás betegség miatt elmarad. A jegyek a május 28-ai előadásra érvényesek, vagy a váltás helyén visszaválthatók április 4-éig.
  • Ahogy korábban jeleztük, a Mesél a bécsi erdő című előadásunkban Szarvas József játssza tovább Kaszás Attila szerepét, Oszkárt. A képen Keszég László rendezővel látják az első előadása előtti próbán. (2007. április 2.)
  • Holdbeli csónakos CD A Holdbeli csónakos CD ezentúl nem csak a közönségforgalmi pultnál, az előadások előtt, hanem a Nemzeti Színház jegyirodájában (Budapest, Andrássy út 28.) és a Színház jegypénztárában is megvásárolható. (2007. április 2.)
  • Rátóti Zoltán új önálló estje Bemutató lesz április 4-én a Házi Színpadon. Rátóti Zoltán Házasságon innen és túl című, új önálló estjét láthatják azok, akiknek sikerült jegyet venniük a produkcióra. Van egy másik jó hírünk is. Április 3-án, kedden délután, az előadás főpróbájára – korlátozott számban – még elfogadunk jelentkezőket. Kérjük az érdeklődőket, hogy jelentkezzenek színházunk jegypénztáránál. (2007. április 2.)
  • Videó Kaszás Attila szerepeiből a virrasztás éjszakáján vetített huszonöt perces összeállítást honlapunkon is megnézhetik. (2007. április 2.)
  • POSZT 2007 Április 1-én a hagyományokhoz híven eldőlt, hogy mely előadások versenyeznek a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Pécsi Országos Színházi Találkozón 2007. június 7-16. között. Részletek a POSZT honlapján...
  • A virrasztás Képek és gondolatok (2007. március 30-31.
  • Néhány fontos tudnivaló a virrasztás éjszakájára. Miután minden középület befogadóképessége véges, reméljük, hogy az alábbiak vendégeink megértésére találnak. További információ... (2007. március 29.)
  • Adományjegy Egyre többen keresnek meg minket azzal a kérdéssel, mi módon támogathatnák Kaszás Attila családját. További információ... (2007. március 29.)
  • Sok érdeklődő számára üzenjük, hogy Kaszás Attila emlékhelyét délelőtt tíz és este tíz óra között lehet látogatni.
  • A révkomáromi Magyar Tannyelvű Gimnázium elsőseinek (1C) a koszorúja látható a kép előterében. Osztálykiránduláson jártak Budapesten, és osztályfőnökük, aki gimnáziumi osztálytársa volt Kaszás Attilának, hozta el őket a Nemzeti Színházhoz. (2007. március 28.)
  • Honlapunkon a színház májusi-júniusi műsora. A jegyek értékesítése hétfőn, április 2-án kezdődik. (2007. március 27.)
  • Színházi világnap A Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központját az a szándék vezérelte, hogy az idei színházi világnapi üzenet itt és most hozzánk, színháziakhoz és nézőkhöz egyaránt szóljon. Ezért a hagyományoktól eltérően 2007. március 27-i világnapi üzenetét a Magyar Központ felkérésére Parti Nagy Lajos írta. A részletekért kattintson itt! (2007. március 27.)
  • Mertz Tibor ma este sikeresen ugrott be az Oidipusz című előadásba, Kulka János helyett. A képen még a felkészülés közben látjuk. (2007. március 26.)
  • A Farsang című előadásunkban Kaszás Attila szerepét Schmied Zoltán fogja átvenni. Első alkalommal április 29-én láthatjuk őt fogfájós adóhivatali gyakornokként. A próbák már elkezdődtek. Korábbi műsorváltozások

    (2007. április 01.)