Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Színlap - Duna TV

  • 1956 október 6-án mutatták be Gáli József Szabadság-hegy c drámáját. Aznap temették Rajk Lászlót és kivégzett társait, s a délutáni szertartásról sokan egyenesen a színházhoz indultak… 2006. október 6-án az 50 éves József Attila Színház ismét műsorára tűzi Darvasi László Szabadság-hegy című színművét, mely Gáli József drámája alapján készült. Joó Lászlóval, aki a József Attila Színház Forradalmi Bizottságának elnöke volt, a legendás bemutatóra emlékezünk, Léner Péter színházigazgatóval pedig a József Attila Színház múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgetünk.
  • „Istentől reméljük, hogy meg fogunk még jobb időket is élni” 1956-ahogy Faragó Ödön látta. Faragó Ödön színész, rendező, színházigazgató emlékét nem ápolja senki. Igaz sohasem tartozott a sors kegyeltjei közé. Kassán vált országos hírű színházigazgatóvá, de a várost a trianoni béke elszakította hazájától. Feleségül vette Biller Irént, akit a pesti siker hódított el tőle. Két emlékirat-kötete bizonyítja, hogy méltatlanul feledkeztünk el róla.
  • Fénykörben a 125 éve született Csathó Kálmán író, rendező.
  • 1956 a magyar színpadon Hogyan emlékezünk az 56-os forradalomra a magyar színpadon? Fontos-e beszélni a nagy évfordulókról? Erről beszélgetünk meghívott vendégeinkkel: Ladik Katalin színész, író, költő valamint Szikora János, Lengyel György és Ács János renndezőkkel.
  • Kirány Levente Kossuth-díjas színművészt választották a Nemzet Színészének. A művésszel Szegeden beszélgetünk.
  • Páholy Selmeczi György páholya a Mu Színházból jelentkezik a Passzázsról, azaz a kortárs zeneszerzők és koreográfusok estjéről, ahol vendégeink Gaál Mariann, Fejes Kitty valamint Párniczky András és Zombola Péter.

    (2006. október 18.)