Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Eddig is volt fény - hitelbe

Visszatérő hagyomány ez, mondta a vendégeket köszöntve Jordán Tamás, színházunk vezérigazgatója. Harmadik alkalommal lehetünk házigazdái az ország egyik legjelentősebb társasága rendezvényének, folytatta, és külön örömünkre szolgál, hogy nem csak ilyen ünnepi alkalmakkor találkozunk az erőmű munkatársaival, hanem színházi estéken is.
Az este fényeit is ennek a szerződésnek köszönhetjük. Volt eddig is fény, de hitelbe, mondta a nézők és Kovács József derültségére Jordán Tamás.
Az idei újévköszöntőre, ahogy Kovács József, a részvénytársaság vezérigazgatója jellemezte, sorsfordító év után került sor. Az idén éppen harminc éve alapított erőmű jövőjét alapvetően meghatározó döntések születtek 2005-ben. A legfontosabb, ami Európa számára is példamutató lehet, az a népszavazás volt, amelyet egy hazai kistelepülés Bátaapáti lakói kezdeményeztek, megerősítve elhatározásukat, hogy teleülésükön megépülhet a nukleáris energiatermelés jövőjét szolgáló hulladéktemető. A döntést az Országgyűlés 2005. november 21-diki ülése törvénybe iktatta, és 96,6 %-os többséggel, az energiatermelés sikeres folytatásához szükséges üzemidő hosszabbítást is megszavazta.
A köszöntők után az este vendégeit virtuóz produkciókkal a 100 tagú cigányzenekar és a muzsikára homokanimációkat improvizáló Cakó Ferenc szórakoztatta.

(2006. február 11.)