Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Januári Megyejárás

A Hotel Pelikán különtermében rendezett sajtótájékoztatón Tokajiné Demecs Katalin, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, Botka Lajosné, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere valamint Jordán Tamás, a Nemzeti Színház vezérigazgatója beszélgetett a megjelent újságírókkal.
Majd a szálloda előtti téren felállított színpadon a város polgárai előtt került sor a meghívólevelek felolvasására, átadására. A meghívást Hollósi Frigyes tolmácsolta, aki húsz évet élt színészként a városban.
Tokajiné Demecs Katalin és Botka Lajosné kezében a meghívók
Mint minden alkalommal, ismét magunkkal hoztuk a megye és a város egy-egy zászlóját. A zászlókat a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány hagyományőrzői kísérték a térre, és adták át ünnepélyesen Jordán Tamásnak, hogy a Nemzeti Színház előtt hirdessék majd a januári Megyejárás vendégét.
A Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadikultúra Alapítvány hagyományőrzőinek díszsorfala. A hallgatóság mögött kiemelkedő alak a programot beharangozó Hórihorgas Kompánia egyik gólyalábas maskarása.
A fontosabb dátumok:
  • Január 23, 24, 25. - Megyejárás Fesztivál a Nemzeti Színházban.
  • Január 31. - A Nemzeti különjárat érkezése Jász-Nagykun-Szolnok megyéből. Ide kattintva letölthető a megyejárás programfüzete (pdf)

    (2003. december 22.)