Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
A maketteket és az állítópróba hatalmas színpadterét nézve, mintha egy nagyszínházi produkció költözne a stúdióba. A színpadkép is szokatlan, bár csak színházban. Mondják, az emberi szem számára a nyújtott, fekvő formátumú kép sokkal természetesebb hatású, mint a hagyományos 2:3 oldalarányú képek. A Buborékok színpadnyílása ilyen lesz. Mint két szuperszéles-formátumú film vászna egymás mellett. A díszleteket Horesnyi Balázs tervezte. A képen Jordán Tamással és Kovács Bálint műszaki igazgatóval (háttal ül) beszélget.
Az előadást Jordán Tamás rendezi. Mint az évadnyitón megjegyezte, kénytelen volt megszegni fogadalmát (miszerint nincs szándékában az általa igazgatott színházban rendezni), mert azt a lehetőséget, hogy Törőcsik Marival dolgozhat együtt, nem hagyhatja ki. Törőcsik játékmestere lesz az előadásnak, aki a rendezővel szorosan együttműködve, a színészi játék hitelességével foglalkozik majd.
A díszlet teteje hozzájárul a falak stabilitásához, de nehezíti a világítást. Ezért van megnyitva több ponton a díszlet teteje, ezeken a réseken át lehet majd világítani.
De mit is jelent az „állítópróba”? A lényege az, hogy a díszlet elemei, élethű méretben, de még csak modellezve, ekkor jelennek meg először a színpadi térben. Ilyenkor lehet pontosítani még utoljára a terveken. A díszletet majdan építő és bontó szakemberek véleményével, javaslataival itt találkozik a tervező. És, ha minden rendben, kezdődhet a gyártás.
Négy részlet a díszlet makettjéből:
Kapcsolódó link: Az előadás színlapja (Módosítva: 2003. december 29.)

(2003. november 30.)