Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Írók a magasban

Dramaturgiánk, jelesül Hamvai Kornél ötletére ugyanis a Magyar Dráma Napja alkalmából vendégül hívtuk a magyar írókat egy jó kis beszélgetésre és közös játékra.
Spiró György és az ötletgazda Hamvai Kornél
Írók, újságírók, büfé
És akkor kisorsoljuk, hogy ki írja a következő sort. (Jordán Tamás, Hubay Miklós) Hallom, jön jozzánk a Da Vinci a kitűnő fordításodban. (Pozsgai Zsolt és Sinkó László)
Kedves Magda! Látta már írni a Kukorellyt? Milyen helyesen kidugja a nyelvét. (Szabó Magda, Görgey Gábor, Kokorelly Endre) Emlékeznek a régi játékra? Fel kellett írni egy sort egy papírra, behajtani, tovább adni a papírt, és így tovább... Íróink, ez este, láthatták az előző sorokat. A játék modernizált változatához bevetettünk kivetítőt, számítógépet, printert.
Gyurkó László, Lázár Ervin és Horváth Péter
vajon mikor ültek egy asztalnál?
Üres a lap!, üres a lap! futott futott végig a hír a teremben. Véletlenül rossz fájl nyomtatásába kezdett kollégánk, de Jordán Tamás azonnal mentette a helyzetet. Tudjátok, a mi nyomtatónk azonnal húzza a szöveget...
A soronként született mű előadása. (Jordán Tamás, Söptei Andrea, Benedek Miklós és Pásztor Edina)
Vámos Miklós, Bartis Attila, Szakonyi Károly és, aki a műsorról lemaradt, Gyurkovics Tibor. Úgy látszik, és félreértettem valamit. Ahogy mindenkit, a Jordán engem is fölhívott telefonon és invitált a színházba - gondoltam, előadást nézni. Így aztán beültem a Bánk bánra. Egy kicsit furcsa volt, hogy egy magyar írót se látok... de nem bántam meg, kítűnő ez a rendezés. Másodszor látom, én mondom, ez a Vidnyánszky Attila tud valamit.
A meghívottak egy-egy ismert művének címe
Törőcsik Mari a bankett házigazdája és Bereméyni Géza
Végül is, harmincegy író jött el hívásunkra. Az illendőség és a történelmi hűség egyaránt úgy diktálja, örökíttessék meg nevük ezen a (virtuális) helyen: Bartis Attila, Bereményi Géza, Békés Pál, Egressy Zoltán, Fábri Péter, Forgách András, Garaczi László, Görgey Gábor, Gyurkó László, Gyurkovics Tibor, Hamvai Kornél, Horváth Péter, Hubay Miklós, Jeles András, Kertész Ákos, Kiss Csaba, Kornis Mihály, Kukorelly Endre, Lázár Ervin, Nagy András,. Németh Ákos, Pozsgai Zsolt, Spíró György, Sultz Sándor, Szabó Magda, Szakonyi Károly, Szilágyi Andor, Tasnádi István, Thuróczy Kati, Vámos Miklós, Zalán Tibor.

(2003. szeptember 20.)