Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

Szigorúan tilos!

a Cervinus Teátrum vendégjátéka

A legfelsőbb vezető rendeletet ad ki: mától szigorúan tilos kinézni az ablakon- mely a szabadság abszolút betiltásának metaforája. A szerző megmutatja a panelház lakóinak reakcióit. Az emberek lehajtott fejjel közlekednek, és meg sem közelítik az ablakokat. Tiltakozás helyett magyarázatokat konstruálnak - büdös van ott kint, a jövőben a házakat úgy is a föld alatt építik.... A többség inkább alkalmazkodik, aki pedig nem, azt elviszi a Fekete Autó. Az egyik ellenőrzés alkalmával egy nőt rajta kapnak az ablaknál. A család védelmébe veszi, hiszen mint kiderül vak, de a nő felvállalja tettét. Ő az egyetlen, aki megértette, mennyire esztelen és képtelen mindez. A valódi vakság nem őt, hanem környezetét sújtja, a társadalmat mely nem látja a rendszer következményeit és 40 évig alkalmazkodik.
Peter Karvas a szlovák drámairodalom nagymestere, a szlovák abszurd dráma meghatározó alakja. Többek között ez a műve is a rendszerváltásig tiltólistán szerepelt. 

Előadásunkban, humorral és kellő öniróniával tekintünk vissza a múlt legabszurdabb helyzeteire.

a Cervinus Teátrum vendégjátéka

Az előadást ezúttal magyar nyelven láthatja a közönség, hiszen az anyanyelvi színjátszás mellett az is célunk, hogy a többségi társadalom minél közelebbről megismerhesse a szlovák kortárs drámairodalmat.