Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800

Covid 19 információk

Kedves nézőink!

Színházunk előadásai a hatályos járványügyi intézkedéseknek megfelelően szabadon látogathatók, nincs szükség védettségi igazolványra.

A kulturális terület védettségi szabályozását a 484/2020 Kormányrendelet tartalmazza, amely részletesen leírja a védettségi igazolvánnyal látogatható rendezvények körét.

A jelenlegi szabályozás szerint, amennyiben a kulturális eseményt (színházi előadást) az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg, és oda a nézők előre megváltott, ülőhelyre szóló jeggyel érkeznek, továbbá az előadás időtartama alatt az ülőhelyükön tartózkodnak, ebben az esetben nem kötelező a védettség igazolása. Azaz bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi, zenei és táncművészeti előadásokat.


Természetesen az óvatosságot továbbra is javasoljuk. Kérjük, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket. Ha pedig betegség tüneteit észlelné magán, kérjük, ne jöjjön színházba, hanem éljen a lehetőséggel és cserélje be a jegyét egy másik időpontra.

 

A Nemzeti Színház kiemelten fontosnak tartja nézői és dolgozói egészségét, ezért óvintézkedéseket vezettünk be.

- Mindannyiunk biztonsága érdekében színházunk légkezelő egységeit kitisztíttattuk, fertőtlenítettük. A légkezelő egységeink üzemeltetésénél külön figyelmet fordítunk arra, hogy a rendszerek levegő visszakeverés nélkül működjenek, szűrt, friss levegős táplálással.

- Fokoztuk a takarítás gyakoriságát, különös tekintettel a mosdók, pultok, kilincsek fertőtlenítésére.

- A maszkok használatát pillanatnyilag nem írja elő a jogszabály, de természetesen mindenki belátása szerint használhatja azokat. Ha úgy dönt, hogy maszkot vesz fel, használja helyesen. 

 

 

- Színházunk az előadás megkezdése előtt egy órával nyitja meg a kapukat, a nézőtéren fél órával az előadás megkezdése előtt tudnak helyet foglalni.

- A nézőtérre való be és kijutást a nézőtéri dolgozók irányítják, kérjük, legyenek türelemmel és tartsák be kéréseiket!

- Kérjük, a jegyvásárlásnál adják meg elérhetőségeiket, hogy egy esetleges fertőzés esetén értesíthessük önöket!

 

Kérjük, nézőinket, továbbra is látogassák honlapunkat, facebook oldalunkat, ahol minden változást időben megosztunk önökkel!

 

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

 

Köszönettel:

A Nemzeti Színház Társulata