Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +36 1 476 6800

Passió a Nyeregben

Csíksomlyó, 2018. augusztus 18., 20 óra Ingyenes előadás

18. századi ferences iskoladrámák és Szőcs Géza Passió című műve alapján

Csíksomlyó, 2018. augusztus 18., 20 óra

18. századi ferences iskoladrámák és Szőcs Géza Passió című műve alapján

Ingyenes előadás
„A Nemzeti Színházban az elmúlt öt évben végzett munkánk eredményeként a csíksomlyói Nyeregben fog valóságossá válni, a maga teljességében megnyilvánulni az általunk képviselt gondolat, miszerint: a Nemzeti Színház a nemzet színháza”
Vidnyánszky Attila

 

A Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, miközben új színpadi nyelvet teremt. A művészeti ágakat egyesitő totális színházban a költői és prózai szövegekkel egyenrangú szerepet kap a tánc és a zene. A Vidnyánszky Attila által rendezett és Zsuráfszky Zoltán által koreografált előadás az összmagyarság újra megszentelt kultuszhelyén, a csíksomlyói Nyeregben lesz látható több száz erdélyi énekes és táncos közreműködésével. 

Várjuk Önöket szeretettel!

SZEREPOSZTÁS

Vándor  ::  

BERECZ ANDRÁS m.v.

Mária  ::  

TÓTH AUGUSZTA

Mária Magdolna  ::  

BARTA ÁGNES

Krisztus  ::  

BERETTYÁN NÁNDOR

Péter apostol  ::  

RÁTÓTI ZOLTÁN

Júdás apostol  ::  

RÁCZ JÓZSEF

Pilátus  ::  

MOLNÁR LEVENTE m.v.

Pilátus felesége  ::  

VAS JUDIT GIGI m.v.

Annás főpap  ::  

SCHNELL ÁDÁM

Zsibárus  ::  

FARKAS DÉNES

Jeruzsálemi  ::  

TÓTH LÁSZLÓ

Barabás  ::  

BORDÁS ROLAND

Tanítvány  ::  

BERETTYÁN SÁNDOR

Lázár  ::  

SZABÓ SEBESTYÉN LÁSZLÓ

Pilátus fia  ::  

HORVÁTH MÁTYÁS

Gyermek Jézus  ::  

HASZON ÁKOS

 

Deus Pater: Benedek Attila, Ráfáel arkangyal: Csicsmann Dániel, Gábriel arkangyal: Barka Dávid, Hit: Kovács Gábor, Halál: Tókos Attila, Első ördög: Fekete Bence, Második ördög: Juhász Sándor, Szeretet: Rab Edina, Irgalmasság: Tapolczai-Zsuráfszky Lilla, Igazságosság: Orbán Amanda, Bizonyságtétel és Veronika: Oltárczy Mária, Bölcsesség: Rencz Norbert, Ártatlanság: Molnár Sarolta, Ádám: Bordás Barnabás, Noé: Kerepesi Zoltán, Ábrahám: Valach Gábor, Dávid király: Szeverényi Barnabás, Pásztor: Hajdú Flórián, Erősség: Juhász Zsombor, Mértékletesség: Payer Dóra, Állhatatosság: Tóth Melánia 

Zenészek:
Papp István Gázsa (prímás), Szabó Dániel (cimbalom, gardon), Takács Ádám (hegedű),
D. Tóth Sándor (brácsa, dob), Csávás Attila (klarinét, furulya), Liber Róbert (bőgő)


Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, Háromszék Táncegyüttes, Mereklye Táncegyüttes (Csíkmadéfalva), Borsika Táncegyüttes (Csíkszereda), Ördögborda Táncegyüttes (Balánbánya) táncosai, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar (Szováta), Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kórus (Sóvidék és Nyárádmente)


Művészeti vezető és koreográfus :: Zsuráfszky Zoltán

Díszlettervező :: Székely László

Jelmeztervező :: Bianca Imelda Jeremias

Dramaturg :: Szász Zsolt

A vándor énekeit, meséit feldolgozta és összeállította :: Berecz András

Szakértő :: Medgyesy S. Norbert

Néprajzi szakértő, táncdramaturg :: Zs. Vincze Zsuzsa

Rendezőasszisztens :: Herpai Rita

 

Társrendező-koreográfus:
ZSURÁFSZKY ZOLTÁN
a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője

 

Rendező:
VIDNYÁNSZKY ATTILA

“Bizony mondom nektek: amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” (MT 25,40B)

Az esemény lehetőséget ad Önnek arra, hogy adományával támogassa a Szent Ferenc Alapítványt és a Mariánum Egyesületet.


Isten fizesse meg jóságodat, mindazt, mit a Szent Ferenc Alapítványért tettél, teszel! Köszönjük szépen, ha támogatod gyermekeinket. Az adományozás menetéről itt tudsz tájékozódni: http://szentferencalapitvany.org/hogyan-segithetsz/adomanyok/


A Boldogasszony Iskolanővérek az erdélyi magyarságért szociális-kulturális missziót alapítottak 2004-ben. A misszió egyik gyümölcse a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar, tagjai Nyárádremetéről, Nyárádköszvényesről, Mikházáról, Deményházáról, Székelyhodosról, Jobbágytelkéről, Szovátáról és Parajdról valók. A Mariánum Egyesület (Asociatia Marianum) támogatásával a misszió és a kórus működését segíti. 
​Számlaszámok: R041 BTRL027 1 2205 M1 9 59 4XX (HUF) • RO68BTRL02701 205M1 9594XX (RON) • RO43 BTRL027 04205 M1 9 59 4XX (EUR)

Tervezze meg az utazását!

Az előadás a Hármashalom-oltár előtti szabad térségben lesz.

Sajtóregisztráció

Tisztelt Regisztrálónk!

A Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. számára kiemelten fontos a regisztrálók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartása. Személyes adatait bizalasan kezeljük, és megteszünk minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. A Nemezeti Színház Nonprofit Zrt. a személyes adatokat kizárólag az előadás napjáig, 2018. augusztus 18-ig tárolja.

 

Tisztelt látogató!

A fenti SAJTÓREGISZTRÁCIÓ gombbal az írott és elektronikus sajtó munkatársai jelentkezhetnek a Passió a Nyeregben című egyszeri, egyedi eseményre. A jelentkezőkkel munkatársunk felveszi a kapcsolatot. Ha különleges kérése van, kérjük, írja meg a regisztráció során.

 

Az előadáshoz kapcsolódó nyilvános események Csíkszeredán az Erőss Zsolt Arénában (Csíkszereda, Stadion út 1.) augusztus 15-én:

13.00-14.00: nyilvános próba

14.00-15.00: sajtótájékoztató

19.00-20.00: közönségtalálkozó

19.00-tól táncház a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosaival

 

***

LETÖLTÉS

Összeállítottunk egy csomagot, amely tartalmazza nyomdai minőségben a honlapon is látható fotókat, az előadás képeit és a portrékat, az esemény szórólapját, szereposztását és plakátját, valamint az alkotókkal készített interjúkat. Mindezt összecsomagoltuk egy fájlba - Passio_a_nyeregben.zip 78 Mb - amit a fájlnévre kattintva tölthet le. Ez a lehetőség minden látogatónk számára adott, kérjük használja szabadon és bátran! 

***

Ha még többet szeretne tudni az előadás szereplőiről, a produkció alapját képező előadásról, látogassa meg a Csíksomlyói passió című előadásunk lapjait is.

Tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy az előadás rögzítésre kerül, amelyhez kapcsolódóan a színpad és a nézőtér egész területén készülhet kép- és hangfelvétel.
A nézőtérre belépéssel a nézők hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön, és hogy az – az előadásfelvétel részeként – közvetítésre és kiadásra kerüljön. Ennek megfelelően az előadás-felvételen való esetleges szerepléssel, megjelenéssel kapcsolatban követelés a Színházzal, a szervezőkkel, a felvétel készítőivel, illetve annak jogos felhasználójával szemben nem támasztható.

 

A produkció támogatói: