Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. április 19. - Emma Napja

Május 29-én 10-től 13 óráig

Gyermeknapi Kölyöknap

Szeretettel várjuk a családokat Gyermeknapi Kölyöknapunkra május 29-én 10 órától 13 óráig. A programokon való részvétel ingyenes, a Gobbi Hilda Színpadi produkció regisztrációhoz kötött.

 

Gobbi Hilda Színpad
10:00 - 11:15

Weöres Sándor: A holdbeli csónakos

SziluArt Műhely, a Csillagfröccs zenekar élő zenei kíséretével

összművészeti előadás

 

A SziluArt Műhely 18 év alatti fiatalok tehetséggondozásával foglalkozik. Minden évben megvalósít egy új színpadi produkciót. A darab választása alkalmazkodik a résztvevő diákok életkorához, képességeihez és ahhoz, hogy milyen morális vagy egyéb ismeret elsajátítására van épp szükségük a növendékeknek. Tavalyi évben Weöres Sándor: A holdbeli csónakos című művét vitték színre. Mese és varázslat keveredik a műben, valamint több értékes gondolati szál: a felnőtté válás folyamatának üzenete is benne rejlik; a valódi boldogság keresése és annak a kérdése, hogyan találjuk meg saját utunkat az életben.

Ezek olyan gondolatok, amivel kisiskolások és kamaszkorú fiatalok is foglalkoznak. Ezért a darabot diákkorú nézőknek ajánljuk, számukra komoly útmutató lehet.

A május 29-i előadás egyben lemezbemutató koncertnek is tekinthető, hiszen ekkor debütálnak az előadásban elhangzó szebbnél szebb dalok a különböző zenemegosztó felületeken, az előadás nézőit pedig egy-egy „virtuális albummal” ajándékozzuk meg: a Kölyöknap valamennyi látogatója egyetlen kattintással, egy QR-kód segítségével elsőként juthat hozzá ehhez a szívet melengető zenei anyaghoz.

Az előadás megtekintéséhez előzetes regisztrációt kérünk: regisztracio@nemzetiszinhaz.hu címen

 

 

Programok a Hajóorrban

11:00 - 13:00

 

 

​11:00 órától Katona Kinga színművész részletet ad elő az Éden földön című előadásunkból.

11:15 - 12:00 Glavanovics Tamás vezetésével különleges madár és állatbemutató.

12:00 - 13:00  Tavaszi forgatag néptánc bemutató és táncház a Zuglói Arany János Általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakos diákjaival, Kálna Natália és zenekara kíséretével.

Továbbá interaktív programok, játékos fejtörők kicsiknek és nagyoknak

 

Rossz idő esetén a programokat a Színház épületében tartjuk meg.

 

 

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

(2022. május 17.)