Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. április 19. - Emma Napja

Játék „A Hanggal” - Zakariás Zalán rendező

– A Vízkereszt, vagy bánom is én előadást rendeztem tavaly Kaposváron, amiben Bakos-Kiss Gábor játszotta az egyik főszerepet, Malvoliót. Ahogy ez lenni szokott, próba után a büfében lazítottunk, beszélgettünk, és az egyik pillanatban annyira hasonlított Gábor a fiatal Sinatrához, hogy nem hagyhattam megjegyzés nélkül. Innen az első gondolat, hogy Sinatrát alakítsa egy előadásban, na meg a remek hangja és éneklésvágya is közrejátszott a választásban.

Zakariás Zalán  |  Fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

– Bereczki Ágota, egy pályája elején járó dramaturg írta a szövegkönyvet különböző életrajzok alapján. Létrehoztunk egy alapszituációt, amiről csak annyit árulok el, hogy egy fényűző szállodaszobában zajló „kihallgatás”. Ennek során Sinatra beszél, és előhívja azokat a történeteket, melyek életének a hátterét adták, és folyamatosan nagy port kavaró szituációkba sodorták az aranyhangú énekest, a maffiabérencet, a politikusok kedvencét.

 

 

– A történet főhőse egy fiatal, tehetséges, ám saját démonaival küzdő fiú, aki megpróbálja valóra váltani álmait. És ez talán sikerül is neki. De milyen áron? És miközben megismerjük ezt a különleges történetet, a világszerte jól ismert dalok is elhangzanak, ám ezúttal átértelmeződve, tapintható közelségbe hozva magát az embert. Ez az előadás játék „A Hanggal”, az idővel, Frankie-vel.

(2019. május 9.)