Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. március 29. - Aguszta Napja

Átadtuk a Nemzeti Színház karácsonyi adományait

A Nemzeti Színház idén két adománygyűjtő akciót szervezett. A tavalyihoz hasonlóan most is segítettük a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrumhoz tartozó  15 egyedülálló, idős ember karácsonyát. Az összegyűlt ajándékok - tartós élelmiszerek, pipere cikkek, szaloncukrok - mellett a januári Körhinta előadásra 16 db színházjegyet is adományoztunk számukra.

 

 

A Csíksomlyói passió című előadásunk megvalósításakor döntöttünk úgy, hogy az előadásunk színrevitelében, kórustagokként közreműködő rászoruló gyermekek megsegítésére a Nemzeti Színházban adománygyűjtést szervezünk, hogy egy kis örömöt varázsolhassunk a karácsonyfájuk alá. Az adománygyűjtés 2018. november 20-án vette kezdetét és 2018. december 19-én záródott, karácsonyi képeslapokat készítettünk, és azokért a színházunk dolgozói és nézői adakozhattak. A nemes célra összesen 257.360,- Ft-ot sikerült összegyűjtenünk, amelyet nagy szeretettel nyújtott át Udvaros Dorottya és Szabó Sebestyén László – kampányunk arcai -  a Patrona Művészeti Iskola Igazgatójának. Az adományt ők juttatják majd el a rászoruló gyermekeknek. 

 

 

Köszönjük nézőinknek, hogy részt vettek a gyűjtésben, velünk együtt támogatták néhány idős ember, és gyermek karácsonyát!   

 

- Bánfalvi

 

 

A hír gyorsan jár, e-mail hozta Vera nővér, Gabi néni, Anna s a gyerekek levelét:

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN A NEMZETI SZÍNHÁZNAK, VIDNYÁNSZKY ATTILA IGAZGATÓ ÚRNAK, A SZÍNHÁZ DOLGOZÓINAK, A SZÍNÉSZEKNEK, UDVAROS DOROTTYÁNAK ÉS SZABÓ SEBESTYÉN LÁSZLÓNAK - ÉS AZ ADAKOZÓ NÉZŐKNEK AZ ADOMÁNYT. ITT, ERDÉLYBEN ÍGY MONDJÁK: ISTEN FIZESSE. NAGY ÖRÖMET TUDUNK OKOZNI VELE ENNEK A SZEGÉNY RÁSZORULÓ CSALÁDNAK, KEDVES KÓRUSTAGJAINKNAK.

Kívánunk áldott, boldog, szeretetben megerősítő karácsonyt Neked, Nektek, szeretettel, hálával.

 

Köszönjük!

 

(2018. december 20.)