Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. március 29. - Aguszta Napja

Hír

Kedvezmény

Nemzeti a diákokért program

#nemzetiadiakokert

A Nemzeti Színház a 2016/2017-es évadban egyedülálló programot indít #nemzetiadiakokert címmel. A program lehetővé teszi, hogy diákcsoportok és kísérőtanáraik négy előadásunkat ingyenesen látogathassák. 

A programban a János vitéz, a Csongor és Tünde, a Tóth Ilonka és a Fekete ég - A fehér felhő című darabok szerepelnek. 

Számomra ez szemléletbeli kérdés - mondta a programról Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója. Mivel az állami, önkormányzati fenntartású kulturális intézmények azoknak az adóiból is működnek, akik nem tudják megvenni a jegyet egy előadásra, hangversenyre, ingyen kellene játszaniuk. Mi a Nemzeti Színházban ebbe az irányba tettünk egy határozott lépést. Képtelenség, hogy az „esélyegyenlőség korában” sok szülő nem engedheti meg magának a kultúra „luxusát”, a családi költségvetésből nem futja arra, hogy a gyerekeik legalább egyszer egy évben színházba menjenek. Ezért döntöttem úgy, hogy a János vitézt, a Csongor és Tündét, a Tóth Ilonkát és a Fekete ég – A fehér felhő című előadásokat diákcsoportok és kísérőtanáraik számára ingyenessé tesszük. 

 

A #nemzetiadiakokert programban a színház Andrássy út 28. alatti jegyirodájában személyesen vagy a jegy@nemzetiszinhaz.hu címre küldött e-mailben igényelhetnek jegyeket.

 

(2017. június 1.)