Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. március 29. - Aguszta Napja

Interjú

Zűrzavaros éjszaka

A nagydumás

Básti Juli – Veta

Éteri szépségű díva, mosolygós lány és bölcs asszony – Básti Juli. A színikritikusok nemrégiben jelölték a legjobb színésznő díjára a Sirályban nyújtott alakításáért. Tiszta, vidám és őszinte alkat. Mosolyából, szeméből is süt, hogy jól érzi magát a bőrében. Izgatottan készül az új évad első szerepére.
 
Básti Juli a Zűrzavaros éjszaka c. előadásban

 

– A Zűrzavaros éjszaka egy vérbő komédia. Mi színészek természetesen nem bohóckodunk, nem mímelünk, hanem mindent halálosan komolyan veszünk, beleéljük magunkat a helyzetekbe – és épp ettől lesznek a jelenetek, a figurák mulatságosak. Én egy nagydumás, temperamentumos nőt alakítok, amit nagyon élvezek, de most még ennél többet nem árulhatok el! (nevet)
 

Hangulatos, otthonos, szellemes a színpad elrendezése. Szerepem szerint sokszor ülök egy varrógépnél, és van egy kád is, amibe szegény Attila (Kristán Attila – a szerk.) beleesik… Az ágyunk pedig egy teherautó platója. Mindent kihordtunk a házból, merthogy felújítjuk. Az állványok is nagyon jópofák, számtalan játéklehetőséget kínálnak. Gyönyörűek, mívesek a jelmezek, és ez számomra mindig nagy öröm.
 

Új csapat vagyunk még, figyeljük egymást, tanulunk egymástól és egymásról. Attilán látom, hogy mindig nagyon izgul. Mondtam is neki, felejtse el, hogy mindig bocsánatot kér, ha nem sikerül valami, én is totál béna vagyok (nevet). Még sosem dolgoztunk együtt, de látom, hogy ezerrel színész, folyamatosan a szerepre koncentrál, kattog az agya, szívvel-lélekkel és teljes erődobással dolgozik. Ahogy én is – azt hiszem, ez a színész legfontosabb feladata.

(2013. szeptember 18.)