Nemzeti Most Magazin
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
2024. május 8. - Mihály Napja

Interjú

Zűrzavaros éjszaka

A kétszínű

Kristán Attila – Chiriac

Kristán Attila beregszászi színész, az idei évadban Debrecenből „igazolt át” a Nemzeti Színházhoz. Legutóbb a Csokonai Színház Na’Conxypanban hull a hó című előadásában játszott főszerepet, Gulácsy Lajost alakította – óriási sikerrel. Mégsem vágyik főszerepekre – boldog, ha dolgozhat, a legapróbb mellékszerepet is lelkesedéssel játssza. Nehezen kiismerhető, de első látásra szeretetreméltó ember.
 


– A gazda szolgáját, Chiriacot játszom, aki egy mindent birtokolni vágyó, kétszínű figura. A darab világa ugyanolyan őrült, mint a miénk, csupa értelmetlen civódás, önzés, hatalomvágy, kétszínűség. Ezek az emberek mindig mindent nagyon akarnak, csak amit akarnak és ahogyan akarják: nevetséges. Az olvasópróbán fetrengtünk a nevetéstől. A szituációkban rengeteg a poénlehetőség, ezek kidolgozása a próbafolyamat legszebb része.
 

Nagyon jó hangulatú a közös munka. Jó nézni a másikat, ahogy dolgozik, figyelünk egymás rezdüléseire – sokat tanulunk egymástól is. A rendező instrukciói tiszták és pontosak, azt hiszem, feszes és sűrű előadás van születőben.
 

Most még kicsit feszült vagyok, de ugyanúgy dolgozom tovább, alázattal a rendező és a munka iránt. Egy kis félsz azért mindig van az emberben: vajon az új helyen hogyan fogják fogadni a munkát, amit végez.
 

Humor nélkül nem tudnék élni, igyekszem még a drámai, tragikus szerepekbe is vinni némi derűt. De itt most nevetetni fogunk – ami persze komoly dolog.

(2013. szeptember 24.)