Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Olvasnivaló

Súgó, mese, Revizor – a Nemzeti magazin legfrissebb számában

Miért aktuális ma Gogol Revizorja? Miért nézzünk Molnár Ferenc-darabot? Mitől élvezetes a mese műfaja? Kié a színész füle? Kit ünnepelt és gyászolt száz éve karácsonykor a színházi élet? Interjúk Avtandil Varszimasvilivel, Berecz Andrással, Lovass Ágnessel, Nick Thorpe és Osztovits Ágnes kritikája, és sok más érdekesség olvasható a Nemzeti Magazin legfrissebb számában.

 

Mindenki magára ismerhet – Avtandil Varszimasvili A revizorról 

„Egy színdarab csak akkor lehet aktuális, ha olyan témákat boncolgat, ami érdekli a közönséget. Egy Revizor-előadás alkalmat kínál, hogy reflektáljunk arra a háborúkkal teli és korlátolt világra, ami ma minket körülvesz.” December másodikától repertoáron.

 

Trill Zsolt a polgármester szerepében, mögötte városa potentátjai A revizorban |  fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

Ilyen csak a mesékben van? – portré-beszélgetés Berecz Andrással

„Ahhoz, hogy a tragédia üzenete eljusson a nézőhöz, valahogy le kell csalogatni róla a páncélt, lehámozni a kérget, valahogy a szívéhez kell férkőzni. Erre jó például az arányos humor. Aki kacag, nem védekezik, eldobja pajzsát. Ekkor lehet a szívéig hatolni. Váratlanul.”

 

 

 

Kié a színész füle? – Lovass Ágnes Súgókönyve

A színészeknek az átlagembernél sokkal jobb memóriájuk van, de bármelyikük, a legokosabb, a legfelkészültebb, leglustább vagy legjobban improvizáló színész is kerülhet bajba. Ilyenkor tudják, hogy rám, a súgóra, mindig számíthatnak.

 

Lovass Ágnes   |  fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

100 éve történt – karácsonyi meglepetések

1923 karácsonyán ünnepi ajánlatokkal, illő darabokkal, igazi meglepetésekkel és ajándékokkal készültek a teátrumok. A friss magyar operettről, az „új János vitézről” pedig már a bemutatója előtt tényként közölték: nagy siker lesz.

 

 

Olvassa online! Kattintson a képre!

Ha a nyomtatott változatot szereti jobban...

A Nemzeti Magazin megtalálható

a Nemzeti Színházban,

a Müpában

és Budapesten az alábbi linken látható helyeken is.

(2023. december 01.)