Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

2024. szeptember 21. 13 órától

Nyílt nap a Nemzeti Színházban

Szeretettel várunk idén is mindenkit a Nemzeti Színház Nyílt Napjára, a Magyar Dráma Napján! Mint mindig, a programok ingyenesen látogathatók. A Nyílt Nap során a Nemzeti Színház előadásaira a helyszínen 40 %-os kedvezménnyel lehet jegyeket vásárolni! Mentse el ezt az oldalt, a programok leírását folyamatosan frissítjük.

 

 

RÉSZLETES PROGRAM

 

►13.00-14.00 Mit üzen a város? Hajókirándulás

– Tartsanak velünk a Várhegy sétahajóval a Dunán, a BKV Kossuth téri kikötőjétől a Nemzeti Színházig. Fedezzék fel Budapest páratlan panorámáját egy izgalmas utazáson! Kísérjék végig a város történelmét és szépségeit Murányi Ami idegenvezető izgalmas történeteivel, Rubold Ödön színművész és Flament Krisztina vezérigazgatói asszisztens irodalmi és történelmi idézeteivel ízesítve.

Indulás helyszíne: Kossuth Lajos tér, BKV kikötő, Várhegy hajó
Idegenvezető: Murányi Ami
Közreműködik: Rubold Ödön színművész és Flament Krisztina vezérigazgatói asszisztens

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 


HA A VÁRHATÓ ÁRHULLÁM MIATT A PROGRAM MOST NEM MEGVALÓSÍTHATÓ, A REGISZTRÁLT VENDÉINK EGY KÉSŐBBI IDŐPONTBAN VEHETIK IGÉNYBE A HAJÓZÁST. PONTOS INFORMÁCIÓVAL PÉNTEK 12 ÓRÁIG SZOLGÁLUNK.

 

►13.00-15.00 - Esthajnal forgatag – Ifjúsági Programok
Helyszín: Első emeleti előcsarnok és Hajóorr

Az Esthajnal előadás története mentén szerveződő ráhangoló foglalkozás kicsiknek és nagyoknak. A Fővárosi Nagycirkusz és a BIAK Artistaképző Intézet diákjainak varázslatos mutatványokkal közreműködnek, de szó lesz a felelős állattartásról is, hiszen jelen lesznek az előadásban szereplő lovak és lovasaik is. Vigyázat, majdnem mindent ki lehet majd próbálni!

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

https://forms.gle/RFgWGKjLh2DDQoMH8

 

►13.00-19.00 - Kulisszajárás – „Pincétől a padlásig”
Indulás: Hátsó rámpa

Vezetéses séta óránként a „pincétől a padlásig”, a színház izgalmas, rejtett tereiben. Próbálja ki a gyorsöltözést és a színpadi változást, vegyen részt egy tapsrend próbán és nézzen be a művészeti vezetőkhöz. A látogatás során megtekintheti az Esthajnal jelmezeiből, díszletterveiből összeállított időszakos kiállításunkat, szakmai vezetők és színészek kíséretében. A résztvevők között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Gyakori kérdések
Kérjük a csoportok tagjait, hogy a visszaigazoló levél szerinti időpontban a Nemzeti Színház hátsó rámpájánál gyülekezzenek majd. A fényképezés lehetősége mindenkinek adott ezen a napon, természetesen az alapvető illemkódex betartása mellett. Felhívjuk a programra érkezők figyelmét, hogy a séta alatt a lépcsőházban is közlekedünk, ezért ajánlott a kényelmes lábbeli viselete.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

https://forms.gle/RFgWGKjLh2DDQoMH8
Nem akadálymentesített program!

 

►15.00-16.30 - Rendhagyó, nyílt próba – János vitéz
Helyszín: Gobbi Hilda Színpad

Idén tavasszal a János vitéz előadásunk dupla jubileumot ünnepelt. 10 éve játszuk nagy sikerrel a színház Nagyszínpadán az előadást, túl vagyunk a 200. előadáson. A nyílt próbán részesei lehetünk egy új generáció szerepátvételének. Olyan alkalomnak lehetnek szemtanúi vendégeink, ahol az SZFE egyetemi hallgatói először találkoznak a színpadon leendő szerepeikkel.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

https://forms.gle/RFgWGKjLh2DDQoMH8

 

►16.30-17.00 - Ádámok és Évák Ünnepe – sorsolás
Helyszín: a Gobbi Hilda Színpad előtere

Évek óta visszatérő programunk keretében középiskolás csapatok mérkőzhetnek meg színészi képességeikben. Idén a vetélkedő témája a Biblia lesz. A sorsoláson előzetesen regisztrált középiskolás csapatok vehetnek részt, akik a helyszínen tudhatják meg, melyik témát fogják a nagyérdeműnek bemutatni színházunk Nagyszínpadán.

A program ingyenes, szabadon látogatható.

 

►17.00-18.30 - Nyílt próba – King Lear Show
Helyszín: Nagyszínpad

A King Lear Show című előadás egy népszerű televíziós csatorna stúdiójában játszódó grandiózus valóságshow, amelyben élő közvetítések, háborús krónikák és reklámok váltogatják egymást – időnként a nézőket is bevonva a játékba. A darab szerzőjét, Kirill Fokint a Lear király című dráma inspirálta. Az előadás cselekményének középpontjában a Lear Corporation, a világ legnagyobb médiaholdingja áll.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

https://forms.gle/RFgWGKjLh2DDQoMH8

 

►18.30-20.00 - ZENEI MOZAIK – Színészkoncert
Helyszín: Első emeleti Előcsarnok

Köszöntse velünk együtt az új, 2024-25-ös évadot! Szerezzünk közös élményeket a csak erre az alkalomra készült koncerten. Fellépnek többek között: Berettyán Nándor, Berettyán Sándor, Bordás Roland, Herczegh Péter, Hobo, Katona Kinga, Martos Hanga, Polyák Anita, Rácz József, Rátóti Zoltán és a Neil Young Sétány, Schnell Ádám, Söptei Andrea, Szilágyi Ágota, Szűcs Nelli, Tóth Auguszta.

A program ingyenes, szabadon látogatható.

 

►19.00-20.30 - „Repülni hív a magas ég” – vizsgaelőadás
Helyszín: Kaszás Attila Terem

A „Repülni hív a magas ég” olyan etűdparádé, amit a színészhallgatók az első éves tanulmányaik során hoztak létre. Az előadás azoknak az első lépéseknek a megörökítése, amikor a legfontosabb a játék élvezete, a színészi megfigyelés és a fantázia. Állatok bőrébe bújnak, tárgyakat keltenek életre, festményeket mutatnak be, sportágakat, valamint némafilmek és olyan zenei előadók paródiáit, mint Szécsi Pál, Korda György, Balázs Klári vagy akár Michael Jackson.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

https://forms.gle/RFgWGKjLh2DDQoMH8

 

Folyamatosan látogatható események:
- Jelmezkiállítás az Esthajnal előadásból a közönségforgalmi részen.
- Színházi nyomkereső
Diákokat, családokat várunk egyénileg vagy maximum 4-5 fős csapatokban, hogy felfedezzék a Nemzeti Színház épületét és a parkot. Regisztrálni a főbejáratnál lehet.

 

 

 

A NEMZETI SZÍNHÁZ A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!

 

(2024. szeptember 16.)