Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Rendezvény

Elkezdődött a Magyar Nyelv Hete programsorozat

Megtisztelő, hogy a Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. Magyar Nyelv Hete programsorozat központi megnyitója helyszínéül a Nemzeti Színházat választotta.

 

Fotó: Csákvári Zsigmond

 

A rendezvényen A magyar nyelv: létem, jövőm és reményem címmel tartott előadást Juhász Anna irodalmár, Pölcz Ádám nyelvész emlékezett meg az egy éve indult országjáró anyanyelvi piknikről, Bonczidai Éva, a Magyar Kultúra magazin főszerkesztője pedig arról beszélt, hogy vajon mit fognak olvasni száz év múlva.

Az Anyanyelvi praktikákat, a Petőfi Kulturális Ügynökség online módszertani kiadványát Széplaki Erzsébet magyartanárdíjas, érdemes tankönyvszerző mutatta be. Balázs Géza nyelvész, a Magyar Nyelvőr felelős szerkesztője Megtalált hagyomány címmel tartott előadást. Majd Sepsi Enikő, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora bemutatta Balázs Géza új, Szélárnyékban című könyvét, amely művészetkritikai írásokat tartalmaz.

 

Fotó: Csákvári Zsigmond

 

A rendezvény után a nézők Katona József Bánk bán című drámáját tekinthették meg, mely előtt Vidnyánszky Attila rendező tartott ráhangoló beszélgetést. Az előadás után pedig Szabó Réka dramaturg moderálásában közönségtalálkozón vehettek részt.

További programok a Magyar Nyelv Hetén

 

Bánk bán közönségtalálkozó  ::  fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

 

(2024. április 17.)