Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Olvasnivaló

Brecht, Bánffy, MITEM

Az új évben is szeretettel ajánljuk kedvenc lapjukat, a Nemzeti Magazint

Mi köze Brechtnek a tőzsdéhez? Milyen lesz Szűcs Nelli Kurázsi mamája? Bánffy Miklós – diplomata, művész, nagyúr? Hova vágtat Peer Gynt lovacskája? Miben adott példát Őze Lajos? És sok egyéb érdekességről olvashatnak a Nemzeti Magazin januári számában.  

 

Theodórosz Terzopulosz a Kurázsi mamáról

Ezzel a darabbal a széles közönséget kell megszólítani. A Kurázsi mamánál azt szeretném láthatóvá tenni, hogy a romlás, a fasizmus mindenben benne van, és hogy a pénz fétise mindenhol jelen van. 

 

Theodórosz Terzopulosz a Kurázsi mama próbáján Szűcs Nellivel  │  fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

Kurázsi mama – premier-portré: Szűcs Nelli

Amikor elcsüggedek, azzal a gondolattal rántom magam vissza ebbe a zűrzavaros világba, hogy kötelességem javítani rajta. Ugyan pici porszem vagyok, de ha már itt van ez a szép szakma, a színészet, amin keresztül ezt meg is tehetem, akkor megpróbálok valahogy szépíteni rajta. 

 

Szűcs Nelli és Polyák Anita e.h. a Kurázsi mama próbáján  │  fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

Bánffy Miklós 150

Földbirtokos és művész, diplomata és politikus, aki egyetlen totalitárius eszmének és hatalomnak se hódolt be. Az Operaház jelentős igazgatója volt, drámáit a Nemzeti is játszotta. Bánffy Miklós közélet és színházi pályafutását Ablonczy Balázs és Mikita Gábor rajzolta meg.

 

 

Schnell Ádám: Őze Lajos-díj

Őze is olyan jelentőségű színész volt – Latinovits Zoltán mellett a másik zsenink –, akit fiatalként ösztönösen követni akartam. Csakhogy végül rájöttem, az ő útja nem az enyém. De a hatása, a kisugárzása, a színházhoz való hozzáállása a mai napig velem van. 

 

Schnell Ádám az Őzel Lajos-díj átvételekor az Egy, kettő, három című Molnár Ferenc darab tapsrendjében │ fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

 

Az új és a régi számok is megtalálhatók honlapunkon. Olvassa online,
Ha a nyomtatott változatot szereti jobba, a Nemzeti Magazin megtalálható
a Nemzeti Színházban,
a Müpában
és Budapesten az alábbi linken látható helyeken is.

 

(2024. január 05.)