Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Ádámok és Évák Ünnepe - 2024

Együtt ünnepeltük a kultúrát és a tehetséget az Ádámok és Évák Ünnepén január 22-én, a magyar kultúra napján. A Nemzeti Színház ismét színpadot adott a fiatal tehetségeknek, a lenyűgöző eseményen 254 lelkes középiskolás diák vitte színpadra Arany János elbeszélő költeményeit. Az őszi sorsolás során dőlt el, hogy melyik iskolában melyik balladával foglalkoznak majd. Azóta zajlottak próbák az iskolákban, ahol a tanárok és színházi mentorok segítették a diákok felkészülését.

Az Ádámok és Évák Ünnepe immáron hagyomány, melyet a Szolnoki Szigligeti Színház kezdeményezett évekkel ezelőtt, amely mára országos mozgalommá vált. A Nagyszínpadon kibontakozó előadások segítségével a nézőket is bevontuk kultúránk gazdag világába.

A zsűri tagjai Kiss József Jászai Mari-díjas színművész és rendező, Szabó Réka, a Nemzeti Színház dramaturgja, valamint Berettyán Nándor Jászai Mari-díjas színművészünk voltak, akik a jelenetek végén értékelték a színjátszó csoportokat.

A játék szervezője és rendezője Pintér Szilvia, aki színház-drámapedagógusként és a Nemzeti Ifjúsági Program felelőseként irányította az eseményeket.

(2024. január 24.)