Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Sárospatakon jártunk, Színháztörténeti vetélkedőnk győzteseinél

Hagyomány már, hogy a minden évadban megrendezett színháztörténeti vetélkedőnk győztes csapatát meglepjük, és egy napra, egy sűrű délelőttre kitelepül iskolájukba a Nemzeti. Az elmúlt év győztesei Sárospatakról, az Árpád Vezér Gimnáziumból érkeztek, így kis csapatunk most oda utazott. Május 2-án a hatszáz diákot nevelő gyönyörű, Makovecz Imre által tervezett épületben a Nemzeti Színház művészei, munkatársai "álltak a katedrára".

 

Vidnyánszky Attila, Horváth Lajos Ottó, Berettyán Sándor

 

Három teremben tartottunk műhelyfoglalkozásokat. A Nemzeti Színház vezérigazgatója rendhagyó irodalom órát tartott, témája Madách Imre műve, Az ember tragédiája volt. Vidnyánszky Attilát két színművészünk, Horváth Lajos Ottó és Berettyán Sándor segítette a dráma részleteinek átélt megszólaltatásában. Szó esett a színészi pálya, a színpadi létezés szakmai titkairól is. Dobos Gábor a Nemzeti főügyelője, Andréka Anna öltöztető és Etelközi Laura fodrászunk a kulisszák mögötti világba vezette a hallgatóságot. A harmadik teremben pedig Flament Krisztina vezérigazgatói asszisztens és Pintér Szilvia ifjúsági programfelelős mesélt a Nemzeti Színház történetéről. A napot a Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója zárta, A helység kalapácsa.

Ezúton is gratulálunk a győztes csapatnak: Dankó Dorinának, Deák Dórának, Szabó Gréta Orsolyának és Zsimala Györgynek és mentoruknak, a kitűnő Szabó Viktória tanárnőnek!

 

Lapozza végig a képriport fotóit is!

 

 

(2023. május 04.)