Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Nem stresszelek, hiszen én vagyok a „megmentő” – Sipos Imre bravúros beugrása a Rómeó és Júliába

A tegnap esti Rómeó és Júlia előadásban betegség miatt váratlanul kellett Capulet szerepébe beugrania Sipos Imre színművésznek, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház prózai tagozatvezetőjének. 

 

 

Mennyire nehéz Capulet szerepe? Játszotta már korábban is? 

Kecskeméten játszottam Szente Vajk rendezésében, de más fordításban. Ebben az előadásban inkább bántalmazó karakter Capulet, de van olyan értelmezés, ami azt fejtegeti, hogy Capulet tulajdonképpen tud a titkos frigyről, és a nászéjszakáról, éppen ezért hajtja annyira a házasságot Párissal, hogy mentse lánya becsületét. Keményebb karakter, amit Kecskeméten játszom, de éppen ez teszi izgalmassá, hogy dönthetünk, hova tesszük a hangsúlyokat a szerepekben. Ha máshol vannak a hangsúlyok, másképpen is kell játszani. Minden út járható és igaz – minden rendező más utat jár be. Ez benne a csodálatos! A Nemzeti Színház előadásában végül a szerelem győz. Mindenki szerelmet vall egymásnak, ez egy nagyon más záró akkord. 

 

Hogyan lehet készülni egy ilyen hirtelen beugrásra?

Jó beugró vagyok, nem stresszelek, hiszen én vagyok a „megmentő”. Éppen ezért jól tudok koncentrálni. 

 

Mennyire ment könnyen az előadás előtti próba és felkészülés a kollégákkal?

Nagyon izgalmas volt a próba és az előadás is, jól éreztem magamat, gördülékenyen ment minden. Nem éreztem magam egyedül, folyamatosan segítettek a kollégák, jeleztek, hol kell hátralépni vagy mikor kell fordulni például. 

 

Ez már a "tapsrend" - Tóth Augusztával és a társulat tagjaival  ::  Fotók: Eöri Szabó Zsolt (további képek a cikk végén)

 

Dolgozott már együtt korábban is a színészekkel? Mennyire ismerik egymást?

Ha nem is játszottunk mindenkivel együtt, de többekkel is régóta ismerjük egymást, így nem idegenek közé kerültem. Nagy volt a bizalom. Nagyon izgalmas, hogy ugyanabban az évadban két rendezésben is játszhattam Capulet szerepét! Remélem a kollégák is elégedettek voltak – teszi hozzá nevetve. 

 

Gámán Zsuzsa

(2022. június 08.)