Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

Jó érezni az összetartozást!

Adventi adományok a Nemzeti Színházból

Egy kisteherautónyi adomány gyűlt össze az Adventi Kölyöknapok rendezvényein, a programokon résztvevő családok jóvoltából. A Reménycsillag Gyermekeinkért Alapítvány képviseletében Mogyorósi Krisztina kuratóriumi elnök december 22-én vette át a csomagokat Rátóti Zoltántól, a teátrum stratégiai igazgatójától.

 

Mogyorósi Krisztina Rátóti Zoltánnal és Pintér Szilviával 

 

A Kölyöknapok adventi rendezvénysorozatában immár hagyománynak számít a jótékonyság, az idén a Reménycsillag Gyermekeinkért Alapítványnak rendeztek gyűjtést a szervezők. Mogyorósi Krisztina az adományok átvételekor hangsúlyozta, nagy örömmel vették a Nemzeti Színház kezdeményezését. „Ez az első ilyen alkalom, bár az alapítvány már kapott korábban színházjegyeket a Nemzeti Színház János vitéz című előadására, ezt az általunk támogatott gyerekek nagyon boldogan fogadták, hiszen a legtöbbjük sohasem jut hasonló élményhez. A szervezet 2008-ban alakult, azóta segítünk főleg nagycsaládosokat, illetve beteg és sérült gyermekeket nevelő családokat.” – mondta el Mogyorósi Krisztina, majd hozzátette, évente általában 30-40 családot tudnak támogatni, pénzbeli és tárgyi adományokkal, attól fügően, mire van szükség. Van, hogy a tüzelőt veszik meg, van, hogy a számlájukat fizetik ki a rászorulóknak. „Karácsony előtt természetesen az élelmiszer és az ajándéknak szánt játékok gyűjtése válik fontossá, ebben jelent most nagy segítséget a Nemzeti Színház akciója, az itt összegyűlt kisteharautónyi ajándékot még ma dobozokba tesszük, és kiszállítjuk annak a körülbelül 15 családnak, amely már nagyon várja az adományokat.” – fűzte hozzá Mogyorósi Krisztina.

 

 

Pintér Szilvia a teátrum ifjúsági referense kiemelte, a pandémia miatt elmaradt tavalyi rendezvénysorozat után nagyon jó volt látni azt, hogy vasárnapról vasárnapra egyre többen jöttek el a Nemzeti Színházba, az Adventi Kölyöknapok programjaira. „Az utolsó két alkalommal már mintegy 200-200 fő regisztrált a rendezvényekre. Azt is nagyon jó volt látni, hogy a részt vevő családok mennyire komolyan vették az adománygyűjtést, és összehangoltan, átgondoltan válogatták ki a nehéz helyzetben lévő családoknak szánt élelmiszereket vagy játékokat. Volt olyan adományozó is, aki kimondottan ezért kereste fel a Nemzeti Színházat, és nagyon gondosan becsomagolt ajándékokat hozott. A színházban dolgozó kollégáknak is elhelyeztünk egy gyűjtődobozt, s a munkatársaink is nagyon sok könyvet, vagy más értékes ajándékot helyeztek el ebben. Jó volt érezni az összetartozást a segítségnyújtásban, ezért már most azt tervezgetjük, hogy tavasszal is folytatjuk a kölyöknapi gyűjtőakcióinkat.” – hangsúlyozta az ifjúsági referens.

 

 

(2021. december 23.)