Nemzeti Most Magazin Ugrás a tartalomhoz
1095 Budapest, Bajor Gizi park 1. +361/476-6800
Vissza a hírekhez

A színház visszavár

Az elmúlt több mint egy év embert próbáló volt mindannyiunknak. A színházi szakma sem kivétel. A legfájóbb számunkra a bizonytalan ideig tartó várakozás volt a találkozások nélküli légüres térben - fogalmaz Kis Domonkos Márk, Jászai Mari-díjas színművész, a Déryné Program igazgatója. A bennünk rekedt alkotóenergia ugyan folyton új utakat keresett, de a nézőkkel való fizikai találkozás nélkül nem tudott a színház csodája létrejönni. 

Örülök, hogy a közös tapasztalat közös ügy lett, amelyből A színház visszavár kampány megszülethetett.

A kampánnyal azt akarjuk üzenni a nézőknek, hogy számítunk rájuk, hogy visszavárjuk őket, hiszen biztos vagyok benne, hogy az a szellemi-lelki táplálék, amit a színház nyújt, számukra is hiánypótló.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelten fontosnak tartja a nehéz helyzetbe került kulturális szegmens támogatását, így a Déryné Program kezdeményezését azonnal felkarolta.

A pandémiát rossz és kegyetlen, dramaturgiát nélkülöző horrornak tartom - mondja Fekete Péter, ez EMMI kultúráért felelős államtitkára. A világnak fel kell ébrednie ebből a szörnyű és sok áldozatot követelő rémségből. A mindennapok tényszerű megszakítottsága nem elkendőzhető, de a művészetekben, a művészek járványhelyzetben felmutatott bátorságának és alkotói józanságának köszönhetően, vélhetően ott folytatódik minden, ahol megszakadni látszottak az addigi alkotói folyamatok. „Az élet él, és élni akar”, folytassuk hát még nagyobb szívvel, erővel, hálával, tenni akarással.

A színház mindenkit visszavár!

A kampány amellett, hogy összefogás a teátrumok részéről, közös munka ügynökségi oldalról is. Az üzenetet a projektet életre hívó alkotók és szakemberek először május-júniusban, ezt követően pedig az augusztus-szeptemberi időszakban is erősíteni kívánják a nézőkben.

 

A kampányfilm és a hozzá kapcsolódó tartalmak a www.aszinhavisszavar.hu weboldalon, illetve az alábbi YouTube linkeken érhetők el: 

Rövidfilm: https://youtu.be/lOZujW0Ijkw 

Dokumentumfilm: https://youtu.be/98qwK9McNMc

 

 
Megbízó: Déryné Program az EMMI Kulturális Államtitkárság támogatásával Kis Domonkos Márk a Déryné Program igazgatója és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.
Kampány & stratégia: Szabó Ádám - Brandtailor
Arculat: StrongSolutions
Kreatív és produkció: Creativo Media
PR & Médiatervezés: Malik Andrea – VízióMédia

(2021. május 25.)